6 tipp a hálószoba berendezéséhez

A hálószoba berendezésénél jó, ha betart néhány egyszerű szabályt, amelyeknek köszönhetően könnyedén létrehozhat egy helyet, amelyben jól érzi magát. Másrészt ne féljen szabadjára engedni a saját képzeletét, és hálószobáját úgy alakítsa ki, hogy inspirálja, megnyugtassa és megfeleljen életstílusának. A hálószoba csak az Öné.

1. A hálószoba alapja az ágy

A minőségi ágy nemcsak alapvető, hanem sok esetben az egyetlen fontos bútor is, amely a hálószobához tartozik. Az ágy kiválasztásakor hatalmas számú ágytípus közül választhat - a romantikus daraboktól, a klasszikus ágyaktól kezdve a dizájnos újdonságokig. Az ágy megjelenése teljesen egyedi kérdés, ezért ne hagyja magát befolyásolni. Ön tudja a legjobban, mit szeret. Persze ne féljen jó hírű gyártóktól és kiskereskedőktől tanácsot kérni az ágy minőségével kapcsolatban.

Amelia ágy 140x200 szürke, Michal ágy 140x200 fehér, Kárpitozott ágy 160x200 szürke 

2. Válassza ki a megfelelő méretű ágyat

Az ágy kiválasztásakor vegye figyelembe, hogy mekkora helyiségben fogja elhelyezni az ágyat. A 160 x 200 centiméter méretű ágyak alkalmasak egy kis lakásba. Ha a hálószoba bőséges helyet biztosít, akkor nem kell korlátoznia a választását. A 180 cm széles ágy tökéletes kényelmet nyújt.

 Emily ágy 90x200 cm  , Emily ágy 140x200 cm , Malmo ágy 160x200 cm 

3. Ne felejtsen el a minőségi ágyrácsot

Az ágynak minőségi ágyrácsot kell tartalmaznia. Minőségi ágyrács nélkül egyszerűen nem fog jól aludni. Az ágyrács lécei támogatják a testet, és az egész ágy alapvető vázát alkotják, ezért minőségi léc nélkül az ágy nem felel meg a teljes alvás követelményeinek. Az ágy választáshoz hasonlóan többféle típusú és méretű ágyrácsot közül választhat, egy- és kétszemélyes ágyakhoz.

 Léces ágyrács textillel 90x200 cm, Fém ágyrács 90x200 cm, Lamellás ágyrács 90x200 cm

4. Csak az ágyráccsal és a matraccal alkot az ágy egységet

A hálószoba berendezésének másik fontos eleme a matrac. A megfelelő matrac kiválasztása nemcsak a hátfájást oldja meg, hanem általában javítja az életét. A megfelelő matrac a jó ágyráccsal kombinálva tökéletesen elosztja a test súlyát, lemásolja annak alakját, elegendő támaszt nyújt a gerincnek és ellazítja a hátizmokat. Olvassa el a minőségi matrac kiválasztásának részletes leírását cikkünkben. A megfelelő matracválasztásnak köszönhetően tökéletesen ellazulunk az éjszaka alvás közben, és regenerálódik az egész testünk.

Economy matrac 90x200 cm, Antibakteriális matrac LATEX 24 cm 140x200 cm, Kókusz matrac 18 cm 180x200 cm 

5. Az ágy nem lehet az ajtóval szemben

Bár nem mindenki hisz abban az elméletben, hogy az ágy elhelyezkedése befolyásolja az alvás minőségét, mégis érdemes elgondolkodni a fekvésén. Ha a hálószoba térbeli megoldása lehetővé teszi, próbálja meg elhelyezni az ágyat abban a tengelyben, amely áthalad a lakás közepén. Az ágynak mindkét oldalról hozzáférhetőnek kell lennie, és mindkét oldalon legyen egy éjjeliszekrény. Ideális esetben az ágyat a fal felé kell rögzíteni, nem egy vonalban az ajtóval, és nem közvetlenül az ablak alatt. Próbáljon kerülni minden zavaró elemet. A hálószobába nem való elektronikus berendezés. A tükrök és a fényes felületek szintén nem alkalmasak a hálóba.

francesca-tosolini-HD7QBx2Yfa4-unsplash

6. Ne becsülje alá a hálószoba színválasztását

Obecně platí, že zářivé barvy podněcují aktivitu, tlumené naopak uklidňují a navozují potřebný pocit klidu. Ideálními barvami do ložnice jsou pastelové barvy a všechny jemné, světlé a tlumené odstíny typu jemná meruňková, pistáciová, modrá, fialová a růžová. O působení barev v ložnici si můžete přečíst článek na našem blogu. Věříme, že vás inspiruje. Jakou barvu nakonec zvolíte je ale pouze na vás. Volte podle sebe a své přirozené aktivity. Pokud zvolíte neutrální barvu na stěnu, můžete se více odvázat při výběru závěsů, povlečení a dalších doplňků. 

Az élénk színek általában stimulálják az aktivitást, míg a visszafogott színek megnyugtatják és kiváltják a szükséges nyugalom érzetét. A hálószoba ideális színei a pasztell színek, valamint az összes lágy, világos és elnémított árnyalat, például a lágy barack, a pisztácia, a kék, a lila és a rózsaszín. Elolvashatja blogunk a hálószoba színének hatásáról. Hisszük, hogy ez inspirálhatja Önt. De hogy végül milyen színt választasz, csak Önön múlik. Válasszon a tevékenységének és személyiségének megfelelően. Ha semleges színt választ a falhoz, a függönyök, ágyneműk és egyéb kiegészítők kiválasztása során lazábban választhat.