Milyen színű a hálószoba? Befolyásolja a szerelmi életet és az alvást

A hálószoba színei befolyásolják az alvást és a szerelmi életet

Életünk csaknem egyharmadát a hálószobában töltjük, ezért fontos, hogy ott jól érezzük magunkat, és mindenekelőtt tökéletesen ellazuljunk. Az alvás minőségét nemcsak a kényelmes ágy vagy a minőségi ágynemű, hanem a falak és kiegészítők színe is befolyásolják.

A pasztell színek megnyugtató hangulatot árasztanak a hálószobában

A hálószoba ideális színei a púder rózsaszín és az ég kék, ennek köszönhetően a tér kellemesnek, tisztának tűnik, és szó szerint arra ösztönzi Önt, hogy nyugodtan álmodjon és aludjon. A pasztell színek és minden puha, világos, fakó árnyalat, például a puha barack, a pisztácia, a lila és a rózsaszín nemcsak a hálószoba falán, de kiegészítőként ágynemű, lepedő vagy ágy formájában is tökéletes. "Webáruházunkban luxus kárpitozott ágyat kínálunk, púder rózsaszín színben, amely romantikus szellemet ad a hálószobának. Annak érdekében, hogy a tér megfelelőnek tűnjön, és elkerülhető legyen az a benyomás, hogy a cukrászda édesített terébe lépett be a hálószoba helyett, javasoljuk, hogy kerülje a falakon a rózsaszínt. Ebben az esetben válassza a falakat és a kiegészítőket inkább fehér, krém, világosbarna vagy szürke színben. ”- tanácsolja az egészséges alvásért felelős szakember és az elerhetootthon.hu webáruház üzemeltetője Ing. Lukáš Žák.

 Jersey rózsaszín lepedő, Dona kárpitozott ágy, Alterna barack ágynemű

A hálószobába a legjobb szín a kék

A pasztell színek a hálószobába kiváló választás azok számára is, akiknek nehézségeik vannak az alvással. "A kirívó és zavaró festés zavart és nem elegendő nyugalmat okozhat lefekvés előtt. A hálószoba legjobb színe ebből a szempontból a kék. A téli hónapokban azonban ne feledje, hogy hideg benyomását kelt. A forró nyári hónapokban éppen ellenkezőleg, értékelni fogja "- mondja Lukáš Žák. Ami a kék színt illeti, kísérletezhet különböző árnyalataival.

Malmo ágy, Star kék ágyneműhuzat, Fleece pléd kék

A vörös felébreszti a szexuális energiát

A nyugtató színek, például a hidegebb zöld, a türkiz, a kék vagy a lila ellentétjei a meleg vörös, a sárga vagy a narancs. Ezek a színek energiát ébresztenek, beleértve a szexuális energiát is. "Igaz, hogy például a piros ösztönzi az aktivitást, ugyanakkor zavaró is lehet. Tehát nem alkalmas pihenésre. Ha a szoba is kicsi, akkor a tiszta, semleges és világos árnyalatok a legjobbak. Az élénk és sötét színek optikailag csökkentik a teret. Csak igazán nagy hálószobákban engedheti meg magának őket ”- magyarázza Lukáš Žák, az egészséges alvás specialistája. Ha több erotikát szeretne behozni a hálószobába, válasszon jellegzetesebb kiegészítőket a vörös falak helyett. "Nem kell félnie a sötétvörös lepedőktől vagy egy jellegzetes színű ágyneműtől" - tanácsolja Lukáš Žák. Fontos, hogy általában harmonizáljon a belső tér. A színek kiválasztásakor kövesse azt is, hogy legfeljebb két elsődleges színnek kell dominálnia. Soha sem többnek.

 Piros pamut ágyneműhuzat, Frottír lepedő, Mikroszálas plédek