Ortopéd vagy egészségügyi matrac: Mi a különbség közöttük, és melyik a jobb az Ön számára?

Ortopéd és egészségügyi matracok: Mi a különbség közöttük, és melyik a jobb az Ön számára?

Ne becsülje alá a matrac választását. Enyhe túlzással azt lehet mondani, hogy az alvásunk ugyanolyan jó lesz, mint az ágyban lévő matrac minősége. Ezenkívül, ha ortopéd vagy egészségügyi matracot tervez vásárolni, ügyeljen arra, hogy vásárláskor ne nyúljon mellé. Sok kiskereskedő ugyanis kihasználja az ügyfelek bizalmát, és szándékosan ortopédiai vagy egészségügyi matracoknak nevezi a közönséges matracokat.

Az ortopéd matrac enyhíti a fájó hátat

Problémák és hátfájás esetén az ortopéd matrac hatékony megoldás lehet. Kényelmes és egészséges alvást biztosít bármilyen helyzetben. Az ortopéd matrac tulajdonságait független tanúsítvány dokumentálja, egészségügyileg megfelelőek és biztonságosak. Az elerhetootthon.hu webáruházban a MASS COMFORT táskarugós matracot találja, amely minőségi ortopéd matrac és különféle méretben kapható. A MASS COMFORT ortopéd táskarugós matracot közepes merevség jellemzi, és összesen 7 különböző keménységű anatómiai zónával rendelkezik. Az ECONOMY hab matrac támogatja a gerincet és segít a fájó háton. Deformációval szemben ellenálló anyagból - poliuretán habból készül, amely gyorsan alkalmazkodik a személy súlyához és alakjához.

FIGYELEM: Mindkét említett matrac az "egészségügyi" matracok közé tartozik, de ezekre nem vonatkozik kedvezményes áfakulcs, mint azoknál az orvosi matracoknál, amelyeket az Egészségügyi Minisztérium felsorolt ​​az orvosi eszközök listáján.

Nem minden egészségügyi matrac egyforma

A fenti bekezdésben már felvázoltuk a különbséget az ortopédiai matrac és az egészségügyi matrac között. Ezt a két kifejezést gyakran összetévesztik az emberek, és gyakran találkozik ezzel a megnevezéssel még a matrac kiskereskedőknél is, akár webáruházról van szó, akár fizikai boltról. A legtöbb esetben azonban nem egészségügyi matracról beszélünk a szó szoros értelemben. Egyszerűen elmondható, hogy az orvostechnikai eszközök olyan segédeszközök vagy anyagok, amelyeket a betegségek megelőzésére, enyhítésére, az élettani folyamat pótlására, a különböző fogyatékosságok kompenzálására stb. terveztek. Ezeket klinikailag tesztelni, tanúsítvánnyal ellátni és jóváhagyni kell egy felsőbb állami hatóságnak. Ezeket a termékeket szintén csökkentett áfa-kulcs terheli, amely nem vonatkozik az "egészségügyi" matracokra, mivel a matracok önmagukban nem szerepelnek az orvostechnikai eszközök listáján.

ÖSSZEGZÉS: Az egészségügyi címkével ellátott matracok nem tartoznak a csökkentett áfakulccsal rendelkező orvostechnikai eszközök közé, és azokat az állam nem hagyja jóvá. A cseh piacon lévő egészségügyi vagy ortopéd matracoknak minőségi anyagokból kell készülniük, és ortopéd hatással kell lenniük az emberi testre. Az egészségügyi vagy ortopéd matracokat úgy tervezték, hogy segítsenek megelőzni vagy enyhíteni a hátfájást és a lehető legjobb alvást biztosítani. Ezeknek a matracoknak a tulajdonságait igazolásokkal kell igazolni.