Hogyan válasszunk minőségi fürdőlepedőt vagy törölközőt. Mire kell összpontosítani a választás során?

A kikapcsolódás során a kényelmet a minőségi fürdőlepedő vagy törölköző garantálja. Mire kell figyelni a kiválasztásakor?

A törölközők és fürdőlepedők kiválasztása együtt jár a fürdőszoba igényeivel, ízlésével és belső kialakításával. Mire kell figyelni a törülközők és fürdőlepedők kiválasztásakor a színen kívül, és hogyan kell vigyázni a törölközőkre, hogy azok sokáig illatosak, puhák legyenek és ne engedjék ki a szálakat?

A semleges és extravagáns színek a divatosak

A cseh webáruházakban és boltokban is követik a világpiac aktuális trendjeit, és ehhez igazítják kollekcióikat. Ennek köszönhetően tökéletesen összehangolhatja a fürdőszobát a kívánt színekkel és árnyalatokkal. Az egészséges alvás szakértője és az elerhetootthon.hu webáruház üzemeltetője Ing. Lukáš Žák szerint a fürdőlepedők és törölközők színe a fürdőszobában található csempék és bútorok árnyalatához igazodhat. A földes és pasztell színek népszerűek. Hasonlóképpen, a merészebb színes színek, az alakok, a virágos- vagy szecessziós minták, a strasszos kövek, a szövet és a frottírkombináció sem jelentenek kivételt.

"A képzeletnek nincsenek korlátok szabva. Nálunk az ügyfél hatalmas mennyiségű alapszín, pasztell szín közül választhat, vagy választhat extravagánsabb darabot is”- mondja Lukáš Žák.

A szín fontos, de összpontosítson az anyagra és a grammsúlyra is

A fürdőszoba egy olyan hely, ahol mindennapos rutintevékenységeket végzünk. Ezért fontos, hogy jól érezzük magunkat ott, és minden tökéletesen összeilljen. A fürdőszobai textíliák nagy színválasztékkal rendelkeznek a piacon, azonban a törülközők és fürdőlepedők vásárlásakor fontos, hogy ne csak a színre, hanem az anyagra és a grammsúlyra is figyeljünk, lehetőleg 350 g/m2 felett vásároljunk.

"A pamut fürdőlepedők és törölközők a legnépszerűbbek az ügyfelek körében, de a különbség abban mutatkozik meg, hogy alacsony vagy nagy grammsúlyú fürdőlepedőt vásárol-e. Ha igazán jó minőségű, nagyon puha, hosszú élettartamú törölközőre vágyik, javasoljuk, hogy válassza a Comfort vagy a görög törölközőket és fürdőlepedőket (grammsúlya 500 g / m2-től). ”- tanácsolja Lukáš Žák.

Tippünk: Szerezzen be egy elegáns, 450 g/m2 grammsúlyú fürdőlepedőt a nyári vakációra. A törülköző egyik oldala bársony velúrból készült, ennek köszönhetően a felület bársonyosan dekoratív fényű. Másik oldalán pedig frottír hurokkal van ellátva, amely garantálja az optimális nedvszívó képességet.

Az első használat előtt mossa ki a törölközőket és a fürdőlepedőket

A puha törölközők és fürdőlepedők titka abban rejlik, hogy hogyan vigyáz rájuk. A vásárolt törölközők és fürdőlepedők első használata előtt először kétszer mossa ki őket azonos színű ruhákkal, körülbelül 40 °C-on. "Minden termékünknél leírjuk, hogy hogyan kell gondoskodni róluk. Sajnos sokan nem tartják be a gyártó utasításait, majd azzal fordulnak hozzánk, hogy az áruk nem olyan jó minőségűek, mint azt elképzelték "- mutatja be a valóságot az elerhetootthon.hu webáruház üzemeltetője Lukáš Žák. Ne töltse tele a mosógépet, a behelyezett ruhák fölött egy tenyér szélességű helynek kell lennie. Amikor a dobra nyomódik, a szálak elpusztulnak és csomók képződnek. Ugyanez történik, ha a dob félig üres.

"Velúrcsomók esetén általában csak az ötödik mosás után szabadul meg tőlük. Győződjön meg arról, hogy a mosógépben nincs cipzárral ellátott ruhanemű, amely kihúzhatja a hurkokat a szövetből "- figyelmeztet Žák. Adjon mosóport és gélt a gyártó utasításainak megfelelően. Legyen nagyon óvatos az öblítő adagolásával. "Egyáltalán nem javaslom az öblítő használatát, mivel az tapadhat a szálakhoz és csökkentheti a nedvszívó képességet. Figyelem, az öblítőt a mosópor is tartalmazhatja ”- mutat rá Žák.

Ne féljen az ecettől vagy a naptól

Ha mindenképpen szeretne öblítőt használni, mert sportolás után például fürdőlepedőt használ, és úgy érzi, hogy mosás után is kellemetlen szagúak, mossa ki őket forró vízben, 1-2 dl ecettel együtt.

"Igazán működik öblítő nélkül is. Természetes eszközökkel, mint például a közönséges fehérborecet, megszabadul a kellemetlen szagoktól, biztosítja a mosott termék hosszabb élettartamát, és emellett nem terheli a környezetet "- mondja Lukáš Žák. A szárítás legjobb a friss levegőn. „A napsütéses levegőben történő szárítás ideális, de nem közvetlen napsütésben. Ez csökkenti a szál nedvszívó képességét, és a színes törölközők elhalványulhatnak. Vigyázzon, ne szárítsa a radiátoron. Nem tesz jót a rostoknak, eltűnik a puhaság és a lágyság "- teszi hozzá Žák. Ne vasalja a törölközőt. Vasalással elveszítik minőségüket és nedvszívó képességüket. Mindössze annyit kell tennie, hogy simítsa ki összecsukáskor.