A matrac keménységét a leggyakoribb alvási helyzet alapján válassza

Az alvás minőségét számos tényező befolyásolja. Az egyik a matrac minősége, amely eldönti, hogy éjszaka alvás közben pihen, vagy összetörve ébred fel. Hogyan válasszuk ki a megfelelő matracot? Jobb a puha vagy a kemény matrac?

A nagyobb keménység nem jelent nagyobb súlyt

A matrac keménységének kiválasztásakor figyelembe kell venni az Ön súlyát, az egészségügyi problémákat és a matracot alkotó anyagokat is. Ugyanakkor szem előtt kell tartani, hogy a matrac nagyobb keménysége nem jelent nagyobb teherbírást. Ha nagyobb terhelésre számít a matraccal kapcsolatban, ajánlatos az eladótól tanácsot kérni mit javasol. A kényelem érzése és a matrac keménysége közvetlenül kapcsolódik a súlyhoz. Viszont nagy különbséget jelent, hogy például egy 4-es keménységű matracot 50 kilós, vagy száz kilót meghaladó személy fogja használni. Ha fáj a háta, akkor egy ortopéd matrac a megfelelő választás, amelynek összességében nagyobb keménységgel kell rendelkeznie. Webáruházunkban a szokásos ortopéd matracokon kívül vannak levendulakivonatot tartalmazó ortopéd matracok vagy ortopéd matracok is Aloe vera növény kivonattal, amelyet az orvostudományban és a kozmetika területén is használnak. Most nézzük meg a matracok alapkeménységét.

Az 1-es vagy az 5-ös keménység a jobb?

A keménység kiválasztása sok változótól függ, és nagyon egyedi kérdés. Az 1.-es keménységű matracok a legpuhábbak közé tartoznak, amelyeket a piacon talál. Ez a típusú matrac nem nagyon alkalmas ortopédiai problémákkal küzdő emberek számára, és még egy egészséges embernek is először meg kell vizsgálnia az 1-es keménységű matracot, hogy lássa, megfelel-e a matrac rendkívüli puhasága. A 2-es keménységű matrac kissé keményebb és nagyon rugalmas. Nem alkalmas nagyobb súlyú emberek számára, főleg a gyors elfekvés miatt, ezért alacsonyabb az élettartama. A 2-es keménységű matrac különösen alkalmas gyermekek számára. A 3-as keménységű matracok az átlagos matracok közé tartoznak, és az emberek leggyakrabban ilyen típusú matracokat vásárolnak. Ez egy kényelmes matrac a legtöbb súlycsoport számára. A 4-es keménységű matrac nagyobb merevségű, és nagyobb testtömegű emberek számára is alkalmas. A legkeményebb típus az 5-ös keménységű matrac, amely kevésbé alkalmazkodik a pontnyomáshoz.

Tippünk: Szeretne online matracot rendelni,de nincs hol kipróbálnia? Webáruházunkban a megvásárolt terméket indoklás nélkül 30 napon belül visszaküldheti. Örömmel segítünk a matrac kiválasztásában.

Szerezzen be matracot anatómiai zónákkal

Még akkor is, ha a matrac megfelelő keménységét választja, az egyenletes felület nem biztos, hogy teljesen megfelel Önnek. Ebben az esetben célszerű olyan matracot előnyben részesíteni, amelynek az egyik oldalán több zóna van. Miért válasszon egy matracot anatómiai zónákkal? A terhelés általában nem egyenletes, és a matrac elsősorban néhány bizonyos területen van leterhelve. A felületet ezért megerősítik vagy puhítják, hogy a lehető legmagasabb kényelmet nyújthassa Önnek. Például a közepes merevségű MASS COMFORT orvosi matracnak összesen 7 anatómiai zónája van, amelyek kellemes felkelést biztosítanak hátfájás nélkül. Az anatómiai zónákat különböző keménységű (lágyabb és keményebb) zsákrugók alkotják. A rugók úgy vannak elosztva, hogy biztosítsák a tökéletes támaszt és a gerincet optimális helyzetben tartsák.

Összpontosítson arra a pózra, ahogy felébred

Végül, de nem utolsósorban az a póz, amelyben felébred, fontos szerepet játszik a matrac merevségének megválasztásában. A legtöbb ember mindig más helyzetben fekszik le, mielőtt elalszik. Miután azonban ellazult és elaludt, a test automatikusan alkalmazkodik ahhoz, ami számára a legkényelmesebb és legtermészetesebb. Ha a hasán alszik leggyakrabban, akkor a matracot elsősorban a lágy szöveteknek (nőknél has, arc, mell) teszi ki, így a legjobb, ha alacsonyabb keménységű matracon alszik. Jobban lélegezhet egy lágyabb matracon, és még kellemesebb lesz az arcát a matracon elhelyeznie. Vigyázat: Ha hason alszik, akkor a fejét nem a párnán kell elhelyeznie, hanem testével összhangban. Ha a kedvenc alvási helyzete az oldalán van, akkor általában vállal és csípővel dől a matracra. Kemény vagy közepesen kemény matrac alkalmas ebben az esetben. Kivételt képeznek az alacsonyabb súlyú nők, akiket a gerinc testtengelytől való eltérése és az azt követő derékfájás veszélye fenyeget. Vigyázat: Amikor az oldalán alszik, a párnának körülbelül olyan magasnak kell lennie, mint a válla, hogy a feje a testhez igazodjon. Ha a hátán alszik, akkor a matracot főleg a kemény szöveteknek teszi ki. Ilyenkor pedig keményebb matrac alkalmas. Óvakodjon azonban a természetellenesen megemelt medencétől.