Hogyan lesz puha a törölköző?

 

Még a régi törölközők is puhák és kellemes tapintásúak lehetnek. Fordítson kellő figyelmet törölközőire, amelyek eredeti puhaságuk. megőrzése mellett hosszú élettartammal fizetnek majd. Néha elég módosítani vagy egyszerű lépéseket beiktatni a mosásba vagy a szárításba. Győződjön meg róla, hogy megfelelően kezeli a törölközőket..

A törölközők lágysága és pihe-puhasága érdekében illesszen be néhány alapvető szabályt a törölközőápolás rutinjába. A puhaság megőrzésének legfontosabb szabálya az öblítő elhagyása a mosás során..

Az öblítő eltömíti a törölköző szálait, ami miatt nagyon kemény tapintásúvá válhat. A törölközőket a gyártó által ajánlott hőmérsékleten mossa, ami általában 40 és 60 °C között ideális.

Mosás előtt válogassa szét a törölközőket színek szerint, használjon folyékony mosószert és ne töltse túl a mosógép dobját. Ennek köszönhetően megelőzi a keményedést és a nedvszívó képesség csökkenését.

Alapvető szabályok a törölközők keményedésének megelőzésére:

 1. Ne használjon öblítőt..
 2. A gyártó által ajánlott hőmérsékleten mossa, ami általában 40 - 60 °C között van.
 3. Színekszerint válogassa szét a törölközőket.
 4. Használjon folyékony mosószereket.
 5. Ne töltse túl a mosógép dobját.
 6. Ne szárítsa magas hőmérsékleten és ne tegye ki közvetlen napsütésnek.
 7. A szárítógépben használjon speciális szárítólabdát..

És mi a helyzet a régi törölközőkkel?

Az öreg, régi törölközőket nem nehéz újra puhává varázsolni. Az automata mosógépben való mosás előtt áztassa be a törölközőket ecetes oldatba. Ügyeljen arra, hogy 1l langyos vízhez 150 ml fehér ecetet adjon..

Hagyja hatni körülbelül 60 percig, majd öblítse le tiszta vízzel, végül mossa ki mosógépben. A fehér ecetet havonta kétszer lehet használni öblítő helyett.. Öntsön körülbelül 50 - 100 ml-t. az öblítőadagoló fiókba. Végül szárítsa meg kellően a törölközőket szárítógépben vagy szárítókötélen.

A fehér ecetet széles körben használják a háztartásokban takarítás során. A törölközők lágyításához használjon 10 %-os fehér ecetet..

Az ecet eltünteti a mosószer és öblítő maradványokat, amelyek a mosás során a törölközőre rakódtak. Mindemelett tökéletesen eltávolítja a szagokat az anyagból.

Alapvető szabályok a kemény törölközők lágyítására:

 1. Áztassa a törölközőket víz és fehér ecetoldatába 60 percig.
 2. Tartsa be a 150 ml ecet 1l langyos víz arányát.
 3. Helyettesítse azöblítőt fehér ecettel, lehetőleg havonta kétszer.
 4. Alaposan szárítsa meg alacsonyon hőmérsékleten és ne tegye ki közvetlen napsütésnek.

Merre tovább?

Kézi törülközők Fürdőlepedők Maxi fürdőlepedők