Hogyan kell mosni a pehelypárnákat?

 

A tollpárnák számos előnnyel rendelkeznek. Higiéniai szempontból azonban különleges odafigyelést igényelnek. Megfelelően és elég gyakranmossa a tollpárnákat? Talán fél hagyományosan mosógépben mosni a tollpárnákat? Ismerje meg, hogyan kell helyesen mosni a tollpárnákat.

Jak prát péřové polštáře?

A tollpárnák ismét divatba jöttek. A toll töltetű párnák számos pozitív tulajdonsággal büszkélkedhetnek, úgy mint a kiváló hőszigetelés, vízlepergetés, utánozhatatlan könnyűség és bolyhosság. Azonban különleges karbantartást igényelnek, amely a mindennapi használat során elengedhetetlen.

Alapvető szabályok a tollpárnák mosásához:

  1. Ellenőrizze az összes varrást és az esetleges lyukakat varrja meg.
  2. A tollpárnákat külön mossa a mosógépben 30 - 40 °Chőmérsékleten.
  3. Használja a kímélő mosás vagy gyapjú programot és alacsony fordulatszámot.
  4. Használjon speciális mosószert toll mosásához.
  5. Ne használjon öblítőt.
  6. A mosási ciklus végén állítson be még egy öblítést és végső centrifugálást.

Mindig tartsa be a gyártó ajánlásait.

A mosás előtt ellenőrizze az összes varrást. Még a kis lyukakat is varrja meg, hogy elkerülje az anyag elszakadását. Mosógépben 30 - 40 °C hőmérsékleten mosható, kímélő mosás vagy gyapjú programon, alacsony fordulatszámon. A magas fordulatszám eltörheti a tollakat.

Használjon speciális mosószert a toll mosásához, hogy megőrízze eredeti tulajdonságait. A hagyományos mosószerek a tollakat zsírtalanítják és károsítják. Soha ne használjon öblítőt. A mosási ciklus végén állítson be még egy öblítést, hogy eltávolítsa a mosószer maradványait.

TIPP: Szellőztesse a tollpárnákat friss levegőn heti 1-2 alkalommal.

A tollpárnák mosási gyakorisága

A kacsa- vagy libatollal töltött párnákat legjobb évente 2-3 alkalommal kimosni. A párnák érintkeznek hajjal és a bőrrel. Gyakoribb mosást igényelnek, mint a tollpaplanok.

Merre tovább?

Párnák Paplan és párna Paplanok