Hogyan tartsuk puhán a törölközőket?

 

Az automata mosógépek manapság csodákra képesek, ha megfelelően kezelikőket. Néha még a kimosott törölközők sem olyan puhák és illatosak, mint ahogy elképzeljük. Alkalmazzon egyszerű szabályokat a törölköző ápolása során és élvezze a hosszan tartó lágyságot és puhaságot.

Hogyan tartsuk puhán a törölközőket?

A törölközők puhaságát a szálak hossza határozza meg. Minél hosszabbak a szálak, annál puhább a törölköző. A minőségi és nagyon puha törölközők od 400 g/m² és ennél nagyobb súllyal rendelkeznek. Gondolja át ezt, mielőtt törölközőt vásárol, és tisztázza mit vár el egy adott darabtól A hosszú szállal rendelkező törölközők ideálisak hétköznapi használatra zuhanyzás vagy fürdés után. Míg a rövidebb szállal rendelkező törölközők inkább a szaunákbanhasználhatók.

Alapvető szabályok a törölköző puhaságának megőrzéséhez:

  1. Alapvető szabályok a törölköző puhaságának megőrzéséhez külön mossa színek szerint rendezve.
  2. Ne töltse túl a mosógép dobját.
  3. Válassza ki a megfelelő mennyiségű mosószert.
  4. Kerülje az öblítő használatát.
  5. Öblítő helyett használjon fehér ecetet vagy mosószódát.
  6. Mosás után azonnal rázza ki a törölközőket, majd szárítsa meg szárítógépben vagy akasztón.
  7. A szárítógépben használjon speciális szárítólabdát.
  8. Soha ne szárítson törölközőt radiátoron.
  9. Száradás után hajtsa össze és tárolja szellős helyen.
  10. A törölközőket ne vasalja.

Az eredeti puhaság és bolyhosság megőrzése érdekében kerülje az öblítővel, nagy mennyiségű mosószerrel történő mosást és a vasalást. Próbálja meg betartani a törölközők megfelelő mosásának alapvető szabályait. Higgye el, hogy csak így érheti el a kívánt bolyhosságot és puhaságot. A túl sok mosószer, öblítő vagy a vasalás összeragasztja az egyes szálakat, így a törölköző kemény és érdestapintású lesz.

Ha még nem találkozott a fehér ecettel vagy a mosószódával, akkor mindenképpen nézzen körül a drogériákban. Ezek praktikus segítők minden háztartásban. A fehér ecet és a mosószóda lágyítja a vizet és eltávolítja a szálakból a felesleges mosószert. Az ecet semlegesíti a szagokat. Mindkét segédeszköz rendszeresen használható törölközők mosása során, de a legjobb felváltva használni őket.

Merre tovább?

Kézi törülközők Fürdőlepedők Maxi fürdőlepedők