A törölközők helyes tárolása

 

A megfelelően összehajtogatott törölköző sokáig friss marad, ugyanakkor nem foglal sok helyet a szekrényben. Lehet, hogy egy helytelen tárolási hiba miatt a törölköző kellemetlen szagokat áraszt. A megszokott eljárások kisebb változtatása kellemesen meglepheti Önt. Ismerjen meg bevált ötleteket a törölközők tárolásához.

A törölközők hagyományos tárolási módszere, mint azt mindannyian tudjuk számos hátránnyal jár. Az egymásra hajtogatott törölközők nagyon zsúfoltak a szekrényben, és gyakran csak néhányat használ közülük felülről.

A polcok vagy a fiókok alján lévő törölközők kellemetlen szagot árasztanhatnak, a felső törölközők nyomása miatt pedig hamar elvesztik eredeti frissességüket. Ha nem szeretne lemondani a hagyományos hajtogatásról, válasszon nyitott tárolóhelyet, például egy magas polcot a gardróbban, nem pedig egy fiókot. Távolítsa el alulról a tiszta törölközőket, majd a kimosott törölközőket hajtogassa egymásra.

Az egymásra hajtogatott törölközők hátrányai:

 1. Nem átlátható.
 2. A frissesség gyors elvesztése, a felső törölközők nyomása miatt.
 3. Csak néhány darab törölköző cseréje újra és újra.

Próbálja ki a törölközők hajtogatásának új és bevált módszereit, amelyeknek köszönhetően sokáig frissek és illatosak maradnak. A törölközők kompakt tárolásával helyet takarít meg. Hajtogatás előtt a törölközőknek kellően száraznak kell lenniük, hogy elkerülje a tipikus kellemetlen szagokat. Ha szeretné a törölközőket tökéletes rendben tartani, rendezze őket színek szerint.

Hengerbe hajtogatott törölköző

Egy okos megoldás, amelyet szállodák és vendégházak ihlettek. Szépen hajtsa össze a törölközőket egy tekercsbe, amely kevesebb helyet foglal majd el a szekrényben, a törölközőket pedig sokáig frissen és bolyhosan tartja. Az egymásra helyezett hengerek között a levegő szabadon áramolhat, és nem keletkezik kellemetlen szag.

Ráadásul nem kell többé a szekrényben kotorászni a keresett törölköző után kutatva. Ez a fajta kompozíció nagy átláthatóságot biztosít.. A hengerbe vagy tekercsbe hajtogatás stabil, így nem kell aggódnia a spontán kibomlástól.

Törölközők hengerbe hajtogatása néhány lépésben:

 1. Helyezze a törölközőt a hosszú oldalával magával szembe egy szilárd szőnyegen.
 2. Hajtsa az egyik hegyét a törölköző közepébe.
 3. Ezután hajtsa félbe az egész törölközőt.
 4. Az összehajtott törölközőt fordítsa meg.
 5. Kezdje el a törölközőt feltekerni arról az oldalról, ahol a hegye nincs behajtva.
 6. A szabadon lévő szöget bele helyezheti a tekercsbe vagy szabadon is hagyhatja.

Csomagba hajtogatott törölköző

Egy másik bevált eljárás, a törölközők hajtogatására az úgynevezett csomag opció. Szállodákban is találkozhat ezzel a hajtogatási stílussal, ahol pontosan tudják, hogyan lehet sokáig megőrizni a puhaságot és a bolyhosságot.

A csomagba hajtogatott törölközők jól mutatnak és könnyen tárolhatóak. Ez a hagyományos lapra hajtogatás alternatívája. Ebben az esetben nem javasoljuk a törölközők egymásra helyezését, hanem egymás mellé rakjuk őket.. Ideális például a fiókokba.

Törölközők csomagba hajtogatása néhány lépésben:

 1. Helyezze a törölközőt a hosszú oldalával magával szembe egy szilárd szőnyegen.
 2. Hajtsa félbe a rövidebb oldala mentén.
 3. Hajtsa újra félbe a rövidebb, de az ellenkező oldalon, mint az előző lépésben.
 4. Optikailag ossza a törölközőt 3 részre, és hajtsa egyharmadába..
 5. Végül az utolsó harmadát csúsztassa az egy réteg összehajtott törölköző alá.

Merre tovább?

Kézi törülközők Fürdőlepedők Maxi fürdőlepedők