Melyik matrac magasságot válasszuk? Tudja miért fontos?

Miért fontos a matrac magassága, és melyiket válasszuk?

A matrac kiválasztásakor a legtöbb ember a keménységére koncentrál, pedig a magassága ugyanolyan fontos tényező. Megmagyarázzuk, miért fontos és milyen méretek a legalkalmasabbak.

Ne legyen alárendelve a modern hálószobáknak

Manapság a hálószoba futurisztikus stílusa a divat, amelyben a hatékonyság, az egyszerűség és a maximális helykihasználás az első cél - mindezt egységes stílusban. Nincs semmi problémánk az új trendekkel, éppen ellenkezőleg, szorosan figyeljük őket, és igyekszünk minél jobban megfelelni ügyfeleink igényeinek. Például folyamatosan bővítjük az ágyneműk kínálatát, ahol jelenleg megtalálhatók mind a hagyományos anyagokból készült, mind pedig divatos, jellegzetes mintázatú és innovatív szövetű ágyneműk. A matracnak azonban nem szabad szenvednie a dizájn vagy az új trendek miatt, mivel ez hátrányosan befolyásolhatja alvásunkat. "A lakberendezők előszeretettel dolgoznak minimalista matrac-típussal, ami jól néz ki a dizájn szempontjából, de a minimalista matracok többsége nem nyújt kellő tartást alvás közben és a nem biztosít megfelelő körülményeket a minőségi pihenéshez" - figyelmeztet az egészséges alvás szakértője és az elerhetootthon.hu webáruház üzemeltetője Ing. Lukáš Žák. Az általános ajánlás szerint a matrac létfontosságú magasságának legalább 10 centiméternek kell lennie. Lukáš Žák szerint ez azonban nem elég, és azt javasolja, hogy a matrac minimális magassága ne essen 18 cm alá.

A jóból is megárt a sok, avagy a túl vastag matrac nem tartósabb

A matrac magasságával kapcsolatban jó a józan észt követni. "Ahogy a túl vékony matrac sem megfelelő, a másik véglet sem jó választás - a feleslegesen vastag matrac. Például mire lesz megfelelő egy 30 centiméternél magasabb matrac? Igen, egy ilyen vastag matrac magjáig nem lehet könnyen eljutni, de a higiéniai szempontokat is figyelembe kell venni ”- magyarázza Lukáš Žák. Ez azt jelenti, hogy míg a magas matrac jobban ellenáll a fekvésnek vagy a behajlásnak, körülbelül tíz év elteltével izzadt és piszkos lesz, akárcsak a szokásos magasságú matrac. Tehát ebben a tekintetben nem segít a magasság.

Összpontosítson a mag összetételére

Olyan matracot választott, amely keménységével és magasságával megfelel Önnek? Mielőtt a vásárlás mellett döntene, derítse ki magjának összetételét, amely gyakorlatilag a legfontosabb a matrac kiválasztásakor. A matrac magassága fontos, de nem egyértelműen meghatározó. "Bár nem ajánlom a 10 centiméternél kisebb magasságú matracokat, másrészről azonban felesleges valamivel magasabb matracra alapozni, csak azért, mert állítólag hosszabb az élettartama. A valóság egészen más lehet "- mondja Lukáš Žák, hozzátéve, hogy a matrac élettartama és az alvás minőségére gyakorolt ​​hatása szempontjából a legfontosabb a matrac magjának összetétele és az anyagok aránya, amely közvetlenül jelzi a matrac tulajdonságait.

Ne vásároljon matracot a súlycsoportján kívül

Érdekli az akcióban lévő matrac, de a súlya meghaladja a matrac átlagos terhelhetőségét? Így viszont nem érdemes spórolni. Ha olyan matracot vásárol, amely alacsonyabb súlykategóriához készült, mint az Öné, akkor fennáll annak a veszélye, hogy elveszíti a matrac a szükséges magasságát és veszélyes felfekvéseket okozhat. "A nagyobb súlyú vásárlók gyakran szégyellenek nagyobb súlykategóriás matracot kérni. A kényelmes és biztonságos alvás érdekében azonban fontos, hogy pontosan a szükséges matracot válassza. Tehát ne stresszeljen - ráadásul a webáruházon keresztül történő vásárlás lényegében névtelen "- tanácsolja az elerhetootthon.hu webáruház üzemeltetője Lukáš Žák. Ha attól tart, hogy a magasabb súlykategóriás matracok keményebbek, akkor nem kell félnie, ugyan azok erősebb maggal rendelkeznek, de a felületet az ügyfél egyedi igényeinek megfelelően puhítják. Alternatív megoldásként választhat egy szendvics matracot, ahol kombinálhatja a keményebb és a lágyabb oldalt.