Milyen méretű ágyat válasszon gyerekszobába, hálószobába vagy diákszobába?

Milyen méretű ágyat válasszon gyerekszobába, hálószobába vagy diákszobába?

A hálószoba vagy a gyermekszoba belső terét oldja? Szeretne egy diákszobát vagy a panzióját feldobni egy új ággyal, de nem tudja, mekkorát vegyen? Készítettünk egy rövid áttekintést az ágyak méreteiről, amely bárkinek hasznos lehet.

Sokféle ágy kapható, akár egyszemélyes, akár kétszemélyes. A teljes és nyugodt alvás érdekében ne csak az ágy méretére koncentráljon, hanem az ágyrácsra, matracra vagy párnára is. A minőségi párna kiválasztására, illetve a matrac magasságára vonatkozó részletes tippeket megtalálhatja a blogunkon.

Minden ágy szélesség szerint van felosztva, ezt az alábbiakban részletesebben elmagyarázzuk. Az ágy szokásos hossza 200 cm. 180 cm és annál magasabb magasságú embereknek, vagy azoknak, akik nyugtalanul alszanak és sokat forgolódnak, 220 cm hosszú ágyat ajánlunk. Az ágy szokásos magassága 35 - 45 cm, a személy magasságától függően. Idősek és mozgássérültek számára ajánlott 50-60 cm körüli, vagy akár 70 cm-es extra magasságú emelt ágyak használata.

EGYSZEMÉLYES ÁGYAK

Ha gyermekszobát rendez be, vagy új bútort keres a panzióba, az egyszemélyes ágy lesz a megfelelő választás az Ön számára. Az egyszemélyes ágy alá akár egy tároló doboz is könnyen beilleszthető, ami megoldja a helyhiányt. Ezeknek az ágyaknak a mérete 80 és 120 cm közötti.

Egyszemélyes ágy 80 x 200 cm

Leggyakrabban gyermekszobákban, diákkollégiumokban vagy diákszállásokon használják. Szélessége azoknak megfelelő, akik a szerényebb hellyel is megelégszenek. Helytakarékos, így kisebb szobák vagy apartmanok számára is alkalmas. Ha szűkös a szobában a hely, javasoljuk az ágy alatti tároló dobozok használatát.

 

Egyszemélyes ágy 90 x 200 cm

Az egyszemélyes ágy standard mérete pontosan 90 cm széles. Leggyakrabban gyermekszobában használják. Ez a klasszikus méretű ágy nemcsak a gyermekek, hanem a felnőttek számára is kényelmes és megfelelő. Ezért vendégházakba vagy egyéb szálláshelyekbe is alkalmas.

 

 

Egyszemélyes ágy 120 x 200 cm

Királyi méretű egyszemélyes ágynak is hívják a 120 x 200 cm méretű ágyat. Ha sok párnát és nagy helyet szeretne, akkor ez az ágy egyértelmű választás lesz az Ön számára. Megtalálja a helyét mind a diákszobában, mind a hálószobában vagy a vendégszobában.

 

EGYSZEMÉLYES/KÉTSZEMÉLYES ÁGY

Ágy 140 x 200 cm

Olyan franciaágyat keres, amely nem foglal annyi helyet? A 140x200 méret ideális lesz. Ez a kisebb franciaágy népszerű a fiatal családok vagy diákok körében. Viszont választhatják azok a személyek is, akik szeretik a kényelmet, vagy nagy kutyabarátok az ágyban, akik hatalmas egyszemélyes ágyként használhatják ezt az ágyat.

 

KÉTSZEMÉLYES ÁGYAK

Válasszon egy kétszemélyes ágyat, amely elegendő helyet biztosít a kikapcsolódáshoz, az alváshoz és a harmonikus párkapcsolathoz. Több méretben kaphatóak, 160-200 cm szélesség között találhat darabokat. A 200 x 200 cm-es méret nem annyira népszerű és elterjedt hazánkban. A legtöbb pár a klasszikus franciaágy kényelmét választja.

 

Kétszemélyes ágy 160 x 200 cm

A 160 cm széles franciaágy az egyik standard ágy méret. Gyakran kisebb hálószobákban, szállodákban vagy panziókban helyezik el őket, ahol a 180 x 200 cm szélesség nem férne el. Kellemesen szélesek és nagyon népszerűek a párok körében. Mindkét partner számára kényelmet és rengeteg helyet biztosítanak.

 

Kétszemélyes ágy 180 x 200 cm

A hálószobában van elegendő helye, és szeretne elegendő helyet a partnerével? Válassza a 180 x 200 cm méretű ágyat. A kényelmes ágyak hálószobában, luxusszállodában vagy vendégházban találják meg a helyüket.





TIPP: Egy ember életének csaknem egyharmadát ágyban tölti, ezért hagyjon elegendő időt és fordítson elegendő figyelmet a választásra. Válassza ki a megfelelőt a minőségi alváshoz webáruházunkban.