Falusi stílus: romantikus hálószoba a vidék érintésével

Hagyományokon, minőségi anyagokon és klasszikus mintákon alapuló stílus. Visszatérés az értékekhez és szokásokhoz, amely minden vidéki házba és nyaralóba alkalmas. A maximális funkcionalitás és praktikum megőrzésének köszönhetően a falusi stílus mindig az élen jár a népszerűségben. Vegyen ihletet tippjeinkből, és alakítsa át hálószobáját néhány egyszerű lépésben.

Masszív bútorok

A hálószoba domináns vonása kétségtelenül az ágy. Válassza a szilárd, lehetőleg díszesen faragott fát. A világos tónusú belső tér számára a sötétebb árnyalatú ágyak, például éger vagy sötét tölgy dekoráció ideálisak. Kombináljon hasonló stílusú masszív szekrényeket, fiókos szekrényeket vagy éjjeliszekrényeket. Ne féljen a bőrt behozni a fotelekkel vagy a kis kanapékkal.

Adjon egy második lehetőséget az antik bútoroknak. Felújíthat egy régi varrógépet, ládát vagy kárpitozott széket, és tároló vagy pihenőhelyként is használja a hálószobában.

Mérsékelt szín

Inkább a földszíneket részesítse előnyben. Sötétebb bútorokkal és kiegészítőkkel emelje ki a falak és a padló világos tónusait. A természet által ihletett hálószoba kőből vagy téglából készült csempével, de természetes színű padlólappal is rendelkezik. A tér optikai csökkentésének elkerülése érdekében csempét vagy tapétát mindig csak egy falra vigyen fel.

Hagyományos minták

Kockák, csíkok vagy apró virágok adják a belső térnek a vidék kívánt hangulatát és érintését. Használjon hagyományos mintákat a függönyökön vagy az ágyneműkön. Tanulja meg rétegezni a mintákat. Mindig legfeljebb három mintát kombináljon, egy domináns és legfeljebb két kevésbé feltűnő mintát. Ha túl sokat választ, a szoba zavaró és kényelmetlen lesz. Adjon hozzá klasszikus mintákat kék vagy piros színnel a világos helyekhez.

Jellegzetes dekoráció

Az üres falak hidegnek és barátságtalannak tűnnek. A természetes motívumú festmények tökéletesen megtörik a tér unalmasságát. A falusi stílusú hálószobák további remek elemei a bőrrel borított fotelek, szőnyegek vagy agancsok. Cserélje ki az asztali lámpát antik lámpára vagy petróleum lámpára. Minél több dekoráció, annál jobb.

Megfelelő megkülönböztető elem lehet a gerenda a térben, de a mennyezeten is. Használja ki, hogy megmutassák a fa egyszerű rajzát. A gerendák kezeléséhez csak tiszta lakkot használjon. Kerülje a színes festést. Károsíthatja a fa évgyűrűit.

Rétegezés

Rétegek mintákkal, színekkel és anyagokkal. Ragaszkodjon a természetes tónusokhoz és a textíliákhoz. A siker kulcsa a természetes hangulat, az egyéniség és a funkcionalitás fenntartása mellett. Fedje be az ágyat, a székeket és a kanapékat ágytakarókkal és plédekkel. Hangoljon össze mindent különböző színű és mintájú párnákkal és díszpárnákkal.

TIPP: Az apró kockákkal ellátott ágyneműt egészítse ki egyszínű ágytakaróval és dekoratív párnákkal, virágmotívummal. A romantikus belső teret pillanatok alatt létrehozhatja.