Nemzetközi gyermeknap. Ismerje meg a történetét, és készüljön fel egy játékokkal teli napra

A gyermekek számára szentelt hagyományos ünnepet Magyarországon mindig május utolsó vasárnapján ünneplik. Idén május 30-ra esett a gyermeknap. Az ünnepségek alkalmával különféle társasági vagy sporteseményekre kerül sor. Tudja, miért ünnepeljük a gyermeknapot, és hogyan zajlanak az ünnepek más országokban? Vessen egy pillantást az érdekességekre és tippekre.

Ünnepségek

 

Az első nemzetközi gyermeknapot 1950-ben kezdték megünnepelni. Egy évvel korábban ezt a dátumot Moszkvában tűzték ki a Nők Nemzetközi Demokratikus Szövetségének ülésén, mint a gyermekek védelmének napja. Ennek legfőbb oka a gyermekek és nők meggyilkolása volt a második világháború alatt. Később a gyermekvédelem napja a Gyermekek nemzetközi napjává vált, amelyet az akkori Csehszlovákia, később Csehország is elfogadott.

Tudta, hogy az 1950-es években az ENSZ újabb gyermeknapot hirdetett meg, Gyermekek világnapjának elnevezéssel, amely november 20-ra esik?

Miért van gyereknap?

 

Mint a nők, a családok vagy a szerelem, a gyerekek rendelkeznek saját ünnepnappal. A nemzetközi nap fő oka az volt, hogy elterjessze, hogy mindenkinek joga van, hogy boldog gyermekkorban éljen, család jelenlétében, éhség és szomjúság nélkül. Minden gyermeknek és tinédzsernek joga van otthonhoz és teljes értékű gyermekkorhoz, szeretethez és megértéséhez bántalmazás és nehézségek nélkül.

Ennek a fontos napnak a központi témája az egész család. Ezen a napon együtt kell lennie, és örömmel és szórakozással kellene az egész napot tölteni. Legyen együtt az egész család és töltsön együtt minőségi időt gyermekeivel.

Egy szórakozással és örömmel teli nap

 

Nincs gyermeknapi rendezvény a közelben? Szervezzen sajátot. Ajándékozzon a szomszéd gyermekeknek egy élményekkel teli napot és egy kis ajándékot. Az édességek mosolyt varázsolnak minden gyermek arcára, de milyen apróságokat válasszon még?

A gyakorlatias anyák új ágyneművel kedveskedhetnek gyermekeiknek, mesehősök vagy állatok motívumával. Lehetséges változat a vidám képpel ellátott törölköző is, amelyet a gyerekek szívesen mutatnak be az óvodában vagy az iskolában.

Felejthetetlen ajándék azonban az emlékek, például egy nap a családdal, játékok és kirándulások. Merítsen ihletet a kertben és a nappaliban végzett számos tevékenységek közül, amelyek felvidítják a gyerekeket, szüleiket és nagyszüleiket.

  1. Kedvenc mesehős festése
  2. Rejtvények összeállítása
  3. Zsákban ugrálás
  4. Dobja a labdát a célba
  5. Kártyák keresése - a felnőttek elrejtik a rejtett kártyákat, a gyerekek pedig azokat keresik, aki a legtöbbet találja, az nyer.

Tipp: Az egész napos játékok az erdőben, a víz mellett vagy egy kalandparkban szintén ideális lehet.

Hogyan ünneplik külföldön?

 

A világ számos országában a nemzetközi gyermeknapot június 1-jén ünneplik. Néhány ország azonban eltér ettől, és a gyermeknapot különböző időpontokban tartják. Más dátummal rendelkező európai országok például Svédország, amely már május 15-én ünnepli, vagy Magyarország május utolsó vasárnapján.

Izrael majdnem 4 hónappal később, október 5-én. Októberben Malajziában, Szingapúrban és Brazíliában is rendeznek ünnepségeket.

Bár minden országnak más a dátuma, és az ünnepségek kifejezetten egy adott vallás és kultúra szerint zajlanak, a gyermekekkel töltött idő fontos. Lepje meg gyermekeit idén is, ajándékozzon nekik és egy kisebb vagy nagyobb adag kalandot.