Hűvös skandináv inspiráció: skandináv hálószoba 5 lépésben

Hűvös, mégis közkedvelt északi stílus, tele természetes elemekkel. Ne csak álmodjon egy lágy tónusú, hangulatos és világos otthonról. Válasszon minőségi anyagokból textíliákat, bútorokat és kiegészítőket. Merítsen ihletet az északi országokból, amelyeket sötét és hosszú tél jellemez, ami miatt hosszú időt töltenek a házak zárt terében.

Funkcionális és egyszerű bútorok

Mértékletesség. Ez a hálószoba alapszabálya skandináv stílusban. Amikor ágyat, éjjeliszekrényeket és tárolóhelyet választ, mindig gondoljon az anyagra, a színre és a funkcionalitásra. Kerülje a belső tér felesleges túlterhelését felesleges bútorokkal. Jobb, ha a szabad helyet virágokkal és növényekkel díszíti, amelyek szellősebbé teszik a szobát.

Bár a fém elemek hűsítő hatást gyakorolnak a skandináv belső térre, mégis megfelelő választás. A semleges színű kárpitozott ágy, amelyet fém lábak egészítenek ki, remek választás lesz. A plédek, a takarók és a megfelelően megválasztott ágyneműk egyedi kisugárzást biztosítanak. Rétegezzen. Mindent, ami csak eszébe jut. Takarók, plédek és párnák. Az egységes színpalettával tökéletes eredményt érhet el.

A természet ihlette színek

Friss és könnyű terek a padlótól a mennyezetig. A skandináv stílusra jellemző a fehér, a krém és a szürke. Tökéletesen visszatükrözik a fényt, optikailag megnövelik a teret és minden évszakban biztosítják a szükséges légiességet.

A tölgy vagy más hamuszürke fapadló ideális választás. A földszínű parketták sem mentek ki a divatból. A falakhoz használjon univerzális színeket, amelyhez a nagyobb bútoroka is illenek. Megtörheti a lehetséges monotóniát hangsúlyosabb elemekkel gazdag színben. Népszerűek a sötétzöld és a kék vagy a rozsdásbarna árnyalat.

Fény, különösen a természetes

A nagy ablakok és az üvegteraszok rengeteg természetes fényt szolgáltatnak. Hosszú téli estéken a kültéri fényt a nagy lámpák, asztali lámpák vagy gyertyatartók helyettesítik. Így teljesen funkcionális dekorációvá válnak.

A nagy fémlámpák fémes lámpaernyővel vagy kárpitozással hangsúlyozzák a romantikus hangulatot. A skandináv kialakítású hálószobához egy boltíves állólámpát ajánlunk azonos kialakítású asztali lámpával. Rengeteg fényt biztosít az esti olvasás és pihenéshez.

A természetes anyagok az első helyen

Tömör fa, fém vagy üveg jellemző az északi országokra. Minőségi kárpitozott ágyak, kiegészítve állatbőr szőnyeggel a fa padlón, tökéletes kombináció. Az északi hálószobából nem hiányozhatnak a növények, lehetőleg fonott függő növénytartókban. Finom illatú szárított virágokat helyezhet fém kancsókba.

Cserélje az ágyneműt tiszta pamut ágyneműre, amelyet gyapjú ágytakarók és plédek egészítenek ki. Helyezzen el egy minőségi, magas bolyhos takarót az ágy oldalára. Felmelegíti az egész hálószobát és eleganciát kölcsönöz.

Sima felületek és tiszta vonalak

A skandináv hálószobák nincsenek túldíszítve, mégis harmonikusnak és hangulatosnak tűnnek. A sima felületek és a tiszta vonalak kölcsönhatása kiemeli a belső tér minimalizmusát. A tiszta színek és a finom geometriai formák természetes benyomást keltenek. A szabályos formákat dekorációk emelik ki ágytakarók vagy ágyneműk formájában.

Kerülje a faragott ágyakat és díszes hálószoba bútorokat. A szoba légiességét növeli az ágy letisztult formái, puha tónusokkal és sima bútorokkal. A rendkívül minimális kialakítás könnyen karbantartható és természetesnek tűnik.