A retro stílus visszatért: Adjon neki egy esélyt

Az elegáns formájú bútorok, a gazdag színek és a jellegzetes geometriai minták a retro stílus tipikus jellemzői. Az az érzés, hogy a belső tér segítségével visszatérhet a régmúlt időkbe, elkápráztatja. Akár a lakásban vagy a nyaralóban szeretné a hálószobát felújítani, meg fogja lepni a retro stílus. Merítsen ihletet a retro stílusú hálószobai tippekből, amelyek egyedi ötletekkel látják el.


Praktikus retro bútorok

Elegáns és kerek formák, amelyek elsősorban a funkcionalitást és a praktikus felhasználást hangsúlyozzák. A retro bútorok jellemzői a magas lábak és az egyedi, dekoratív faragással készített minták. A retro ágyak és egyéb kiegészítők jól kombinálhatóak, mindegyik darab sajátos formájú és színű.

Kárpitozott ágyak, magas fejtámlákkal, élénk színekkel, hangsúlyozzák a retro hálószoba általános megjelenését. A masszív fa vagy fém baldachinos ágyak szintén remek darabok. Helyezzen egy padot a lába elé, aminek számos előnye van. Tároló és ülőhelyként is szolgál.

 

Színek és minták

A retro hangulatú belső tér különböző színeket tartalmaz. Egyedi és gazdag tónusok, amelyeket harmonizálnak a minden anyagból készült bútorokkal. A retro belső tér olyan színeket kedvel, mint a mustár, a piros vagy a narancs. A megfelelő arány fontos a fényerő és a harmónia fenntartása érdekében.
A könnyedség és a levegőség fenntartása érdekében kombinálja az élénk színeket a fehér színnel, amely tiszta és egyszerűnek tűnik.

Használja ki a minták erejét. Kombinálja őket az ágyneműn, ágytakarón, de szőnyegen vagy a falon is. Ragasszon az egyik falra geometriai formájú vagy virágos tapétát, amely szintén a retro stílushoz tartozik. Ahhoz azonban, hogy a hálószoba ne tűnjön szűknek vagy túltelítettnek, használja a tapétát csak az egyik falon. Díszítse a többit tükrökkel, festményekkel vagy világítással. Fogadjon a színek egyensúlyára, de a mintákra is. Itt is érvényes a szabály, a kevesebb néha több.

Fogadjon az anyagokra és kiegészítőkre

A retro stílus ismét nagyon közkedveltté vált az újonnan használt anyagok, például laminált padló, a műanyag vagy a műbőr miatt. A stílus kialakítása során fontos szerepet játszanak a fém vagy fa díszek, valamint a természetes alapanyagok, például a pamut vagy a különféle kötöttáru.
Rétegezze az ágyon a pamut ágyneműt, díszpárnákat és kötött ágytakarókat, de a kanapén vagy a foteleken is. Fogadjon a textil árnyékolású lámpákra és a hatalmas függönyökre egészen a padlóig. A redőnyök az ablakok sötétítéséhez is használhatók.
Hajlított fémből készült asztalok vagy székek, bőrutánzatú burkolattal vagy kockás, illetve csíkos mintával a retro stílus alapjai. A virágok is elválaszthatatlanul kapcsolódnak ehhez az időszakhoz.

Nem kell mesterséges növényekkel díszíteni az egész lakást, ahogy az korábban történt. Cserélje ki élő növényekre, és helyezze a falakra, a padlóra és a bútorokra.