A Föld napja: Nézze meg, hogyan szelektálunk az Elérhetőotthonnál

A Föld napja: Nézze meg, hogyan szelektálunk az Elérhetőotthonnál

A Föld világnapja minden évben április 22-re esik. A cél a nem újrahasznosítható hulladék mentes tiszta Föld és a környezetvédelem előmozdítása. A Föld napi ünnepségeket több mint 50 éve tartják. A Zero Waste a nulla pazarlás olyan életstílus, amely inkább a könnyen újrahasznosítható alapanyagokból és még sok másból álló csomagolást részesíti előnyben. Hogyan közelítjük meg az újrahasznosítást az Elérhetőotthonnál?

Újrahasznosítás

Az ökológiai ünnep, amelynek célja az energiahatékonyság növelése, a hulladék újrahasznosítása vagy a megújuló erőforrások keresése, a világ több mint 190 országában általános ünneppé vált. Igen, a hulladékot mi is szelektáljuk, és a csomagolások újrahasznosításában is hiszünk. Irodáinkban a kék, zöld és sárga hulladékgyűjtőket is használjuk. A rendszeres szelektív hulladékgyűjtés egy képzeletbeli lépés a siker és a környezetvédelem felé.

A Zero Waste a csomagolás kiválasztására összpontosít, akár élelmiszerekre, akár más árukra, akár a webáruházokban is. A Zero Waste filozófiája a többszöri felhasználásra összpontosít, mint a természetben. Nem támogatja a hulladéklerakást vagy a hulladékégetést. A Zero Waste támogatóinak célja többek között a gyártókra vagy a forgalmazókra összpontosítani, valamint elősegíteni a természetbarát csomagolást, az anyagok kiválasztását és a gyártási folyamatokat.

Fenntartható csomagolás

Gondol a környezet védelmére és a hulladékok válogatására, nemcsak a Föld napján? Folyamatosan gondolunk rá mi is. A csomagolásunkon megtalálja az újrahasznosított csomagolás klasszikus szimbólumát. A vállalat fő törekvése az eldobható műanyagok mennyiségének csökkentése. Csak újrahasznosítható műanyag és papír csomagolást használunk, amely színes konténerekbe való szelektálás után ismét felhasználható. Mit értünk már el?

A kis szállítmányokat, például törölközőket vagy ágyneműket, újrahasznosított műanyag zacskókba helyezzük, amelyeket a szelektív hulladékgyűjtés után újra felhasználható.

Közepes és nagy termékeket újrahasznosított papírba és kartonba csomagolunk, amelyek a kék hulladékgyűjtőkbe tartoznak. Néhány nagyobb csomagot szilárdan fóliával kötünk össze, amelyek használatát igyekszünk minimalizálni.

A papírhulladék csökkentésének másik nagy lépése a számlák kezelése, amelyeket elektronikus úton küldünk el. Kérésre a szállítmányhoz a számláját is csatoljuk.

Szelektálja a csomagolásunkat helyesen

Víte, kam co patří? U našich balíčků si vystačíte se žlutou a modrou popelnicí.

Tudja mi hova tartozik? Csomagjainkhoz elegendő a sárga és kék kuka.

  • Sárga - műanyag zacskók a kis szállítmányokból, vagy fólia a bútorokról vagy matracokról
  • Kék - papír dobozok és kartonpapírok

Mi a jövőképünk?

Folyamatosan javítani akarunk a csomagolások újrahasznosításán és újrafelhasználásán. Természetünk nem közömbös számunkra. Szeretnénk csökkenteni a nem újrahasznosítható hulladék keletkezését és felhívni a lakosság figyelmét az újrahasznosításra. Meg szeretnénk tanítani a vásárlóinknak, hová kell dobni a csomagolóanyagot, és hogyan kell azokat szelektálni.