Éljen úgy, mint a franciák. Hálószoba Provence stílusban

Éljen úgy, mint a franciák. Hálószoba Provence stílusban

A hűvös tónusok, a patinás bútorok és a virágminták szerves részét képezik a vidéki francia stílusának. Adjon egyedi hangulatot és személyiséget a belső térnek Délkelet-Franciaország szellemében. Otthonában is kialakíthatja a Provence stílust. Szerezzen ihletet tippjeinkből.

Kombinálja a színeket és a mintákat

A provence-i stílusú hálószobához válasszon egy domináns színt, amelyhez a teljes belső teret igazítja. Ideálisak a lágy tónusok, lehetőleg a kék, a lila vagy a púder rózsaszín világos árnyalatai. Kombinálja a színeket színes mintákkal és motívumokkal. Az arany, azúrkék és a zöld kiegészítők kiemelik a teret, és gyengédséget, eleganciát és frissességet kölcsönöznek neki.

Ne féljen a mintáktól és a színektől a falakon. Keltse életre a klasszikus kialakítást romantikus virágokkal, levendula mezőkkel vagy természettel ellátott tapétákkal. A kőfalak, legyenek azok valódiak vagy ragasztott, garantáltan vonzzák és létrehozzák a bájos kuckót, amely kikapcsolódásra hívja Önt.

Rusztikus bútorok

Ébredjen antik bútorokkal, leheljen belé új életet. Magas fejtámlákkal vagy előtetőkkel ellátott ágyak, éjjeliszekrények és régi ládák használhatók a provence-i stílusú hálószobában. Könnyedén összehangolhatja a fehérített, lakkozott vagy zöld színű fát a belső színekkel. Karcolások, barázdák és a használat jelei is kívánatosak.

A hálószoba közepe a masszív ágy, világos függönyökkel vagy klasszikus magas fejtámlával. A függönyöknek köszönhetően csipetnyi magánéletet és béke érzetet kap. Válasszon díszített és faragott bútorokat, jellegzetes fogantyúval, arany színben. A tükrökkel és komódokkal ellátott magas szekrények rengeteg helyet biztosítanak, így teljesen funkcionális bútorok.

A kikapcsolódás pillanataiban értékelni fogja a díszgombokkal ellátott, steppelt fotelt és egy régi ládát, amelyet dohányzóasztalként fog használni. Emelje ki az egész szobát nagy tükrökkel és festményekkel, masszívan díszített keretekben.

Ágynemű és kiegészítők Provence stílusban

Gazdag díszítésű szövetek és igényes kiegészítők díszítik majd az ágyat és az egész hálószobát. Válasszon ágyneműt virág vagy csíkos motívumokkal azúrkék, lila vagy krém színben. Gondoljon a textíliákra is, válasszon pamut vagy krepp ágyneműt a meleg hónapokra, a mikroplüsst és a flanelt a hidegebbekre.

A Provence stílusú ágynemű hímzett díszpárnákkal, függönyökkel, ágytakarókkal vagy kis szőnyegekkel. Az egyszínű ágyneműhöz dekoratív párnákat és gazdag mintázatú szöveteket válasszon, ha többszínű ágyneműt választ, akkor a dekorációkat hangolja össze egy színre.

Illatosítsa a hálószobát levendulával, rózsákkal vagy friss fával. Álmodjon és repüljön át Provence területére. Tegyen illatosított szappanokat az ágyneműtartó szekrénybe.

Díszített lámpák

A szövetes klasszikus asztali lámpák, a magas állólámpák és a nagy csillárok sok fényt adnak a hálószobának. A kristálycsillárok vagy vidéki lámpák nagyszerűen mutatnak majd. A falakon visszaverődő gyenge meleg fény serkenti a melegség és az otthon érzését.

Kösse össze az ablak függönyeit dekoratív szalaggal vagy gyűrűvel, hogy segítse a napfény és a természetes nappali fény bejutását.

 

A provence stílus egyediségével vonzó lesz, miközben megőrzi a praktikumot és a funkcionalitást. Gazdag dekorációt, természetes anyagokat és világos tónusokat használnak a lakásokban és a házakban. Ez a stílus népszerű a nyaralókban és a vidéki házakban is.