Milyen fordulatszámmal kell mosni a lepedőt?

Hogyan maradjon az ágynemű sokáig új? Gondoljon a fordulatszámra és a hőmérsékletre.

Feküdjön minden este illatos ágyneműbe. A megfelelő mosás segítségével el fogja érni a kívánt puhaságot, színtartóságot, ugyanakkor meghosszabbítja maga az ágynemű élettartamát is. Természetesen mérvadó a mosási hőmérséklet, de a fordulatszám is fontos. A csavartatás intenzitása eltér az egyes anyagok esetében. A cikkben megtudhatja, hogy mire képesek az új mosógépek, és mely a megfelelő centrifugálás intenzitás.

Kézikönyv, kézikönyv, és ismét kézikönyv

A megfelelő mosás érdekében fontos, hogy olvassa el a mosógép kézikönyvét. Minden mosógép kézikönyvének tartalmaznia kell egy táblázatot, amely tartalmazza az anyagokat és az ajánlott mosási hőmérsékletet, fordulatszámot, valamint információkat az egyes ciklusok időtartamáról, az öblítő használatáról vagy az előmosásról.

Az új típusú mosógépek speciális mosási programokkal rendelkeznek, amelyek előre be vannak állítva az egyes ruhanemű vagy anyag számára. Általában az automatikusan beállított mosási hőmérséklet és sebesség általában 1400 - 1600 fordulat / perc tartományban van. Az említett tulajdonságokkal manapság mind a klasszikus előtöltős, mind pedig a felültöltős mosógépek is rendelkeznek.

Az egyes szövetek

Az egyes anyagok csavartatási fordulatszámát a gyártó határozza meg.

Általában azonban egyszerű szabályok érvényesek:

  • Ha finoman mossa 30 °C vagy 40 °C hőmérsékleten, ne csavartassa az anyagot, vagy csak nagyon alacsony fordulatszámon.

Ezek elsősorban viszkóz, akril, nagyon finom pamut vagy poliészter anyagok. Az alábbi szimbólum általában a terméken található. Nagy sebességgel történő összenyomás visszafordíthatatlan károkat okozhat a szövet rostjaiban, ami elveszíti eredeti alakját és tulajdonságait.

  • Alacsonyabb sebességgel történő centrifugálás jellemző, ha 60 ° C-on mossuk az anyagot.

Ezek olyan anyagok, amelyek ellenállnak a magasabb hőmérsékletnek, összegyűrődnek, vagy finomak. Ez a szimbólum általában a csomagoláson van feltüntetve.

  • 95 ° C-os mosás közben nagy fordulatszámmal is csavartathatjuk a lepedőket.

Általában pamut vagy világos színű vászonról van szó. Ezt a szimbólumot megtalálja a csomagoláson.

AJÁNLÁS:

  • Általában 40–60 ° C közötti hőmérséklet-tartományban mossuk az ágyneműt
  • A fehér vagy pamut ágyneműt 60 ° C-ig lehet mosni, míg a  krepp ágynemű esetében alacsonyabb hőmérsékletet érdemes választani
  • Nagy fordulatszám károsíthatja a szálakat, és az ágyneműk elveszíthetik eredeti formájukat
  • Ne csavartassa a finom anyagokat, selymet vagy szatént
  • A finom pamutot, gyapjút vagy viszkózt kis fordulatszámmal csavartassa