A tökéletes ágyneműt keresi? Az anyagon sok múlik!

Hogyan válasszuk ki az ágynemű megfelelő anyagát?

Állítólag életünk kb. egyharmadát átalusszuk, ezért fontos, hol és hogyan alszunk. Az egészséges és boldog alvás nem csak a minőségi ágyról és matracról szól, az ágynemű is fontos szerepet játszik! Kiválasztásakor azonban gyakran jobban figyelünk a megjelenésre vagy az árra, viszont az anyag határozza meg, hogyan fogjuk érezni magunkat az ágyneműben és az egész ágyban! Tehát hogyan válasszuk ki a hálószobához megfelelő anyagot? Az útmutatónkban segítünk a kiválasztásban.

ANYAG ÚTMUTATÓ

Érdekli ajánlatunk, de bizonytalan abban, melyik ágyneműt válassza? Nem ismeri az anyagokat, vagy először vásárol ágyneműt online? Örömmel adunk tanácsot! Készítettünk egy érthető útmutatót, amely megkönnyíti a választást. Ha ezek után sem felel meg az ízlésének, akkor élhet a Visszatérési Garanciával. Tanácstalan hogyan gondoskodjon az egyes anyagokról? További információ a termékek gondozásáról szóló kézikönyvben található.

PAMUT

Az ágyneműk körében határozottan a legnépszerűbb anyag a pamut. Ez a természetes anyag alkalmazható mind allergiások, mind érzékeny bőrű emberek számára például gyermekek esetében is. A pamut könnyű, nagyon nedvszívó és lélegző, ezért vásárláskor érdemes ezt választani. Általában a pamutfonal tartalma legyen legalább 50%. A pamut ágynemű viszonylag megfizethető, magasabb hőmérsékleten mosható. Kisebb hátránya a vasalás szükségessége a nagyobb gyűrhetőség miatt.

+ Elérhető

+ Természetes anyag

+ Abszorbens és lélegző

- Nagyobb gyűrhetőség

KREPP

A krepp ágynemű népszerű nálunk, főleg az egyszerű karbantartás miatt, mivel nem kell vasalni. Legtöbbször 100% pamutból készül, a pamut minden előnyével rendelkezik. Ezen felül kiváló hőszabályozó tulajdonságokkal rendelkezik, így nyáron kellemesen elvezeti a hőt, és télen pedig megtartja a meleget. A különleges felületkezelés miatt azonban nem alkalmas mindenki számára amely nem mindenki számára lehet kellemes.

+ Könnyű karbantartás

+ Hőszabályozás

- Lehet, hogy nem mindenki számára megfelelő

FLANEL

A téli hónapokban beleszeret a flanel ágyneműbe, abszolút jellegzetes melegének köszönhetően. Sűrűn szőtt pamutszövet nagy grammsúllyal, amelyet úgynevezett fésüléssel készítenek. Ennek a kezelésnek köszönhetően az ágyneműnek a felülete nagyon rövid szálú, ami tovább fokozza lágyságát. A mosás során finom ruhaneműhöz alkalmas mosóport javasolt használni. Előfordulhat, hogy a mikroflanel névvel is találkozhat. Ebben az esetben a flanel rostja még nagyobb grammsűrűséggel rendelkezik, amely az összes anyag közül a legmelegebb. Egy másik előnye az, hogy nincs szüksége vasalásra.

+ Meleg és puha

+ Tartós

 - Kis szálakat engedhet

DAMASZT

Ha szereti a luxust, akkor a damaszt ágynemű a megfelelő választás. A legmagasabb minőségű pamutból készül, amely kivételes kényelmet és minőséget nyújt. Ezenkívül a pamut nagy grammsúlya biztosítja, hogy még sok mosás után is ugyanolyan jó minőségű, mint az új. Tulajdonságai miatt nagyon gyakran használják szállodákban. Igazi csillag a szatén ágynemű, finom csíkkal díszítve, amely még jobban kihangsúlyozza a luxust.

+ Luxus megjelenés

+ Kiváló minőség és tartósság

- Magasabb ár

MIKROPLÜSS

A mikroszál anyag egy külön fejezet. Ebben az esetben szinte soha nem pamut az ágynemű, hanem 100% poliészter, amely képes a pamut ágyneművel felvenni a versenytmert puha és könnyű is. Eg yesíti a krepp hőszabályozó tulajdonságait és a flanel kellemességét. Plusz, nem kell vasalni, ez egy másik olyan előnye, amelyet mindenki biztosan értékelni fog. Tökéletesen megtartja színét, így kiválóan alkalmas élénk színű ágyneműhöz, és sok mosás után is szép.

+ Meleg

+ Könnyű karbantartás

- Leginkább poliészterből

JERSEY

A Jersey lepedő egyre népszerűbb. Nem meglepő, hiszen ezek a lepedők ideális kompromisszumot jelentenek a pamut és a frottír lepedők között. A Jersey felületén finom szemek vannak, amelyek tökéletesen eltávolítják a nedvességet, lágyak és kellemes tapintásúak. Ezen felül a pamutnak köszönhetően könnyű, lélegző és 100%-ban természetes. Rugalmas és könnyen alkalmazkodik az ágy alakjához és méretéhez. Hosszabb idejű használat után "kinyúlhat" és redőket képezhet a matracon, de ez a hatás nem tartós, és mosás után a lepedő ismét olyan lesz mint újkorában.

+ Jó nedvszívó

+ Könnyebb karbantartás

- Megváltoztathatja az alakját

FROTTÍR

A frottírlepedő egyértelmű választás mindenkinek, aki melegebb anyagokat részesít előnyben. Gyártása során a pamutszálat műszállal fonják, tehát a felületén nagy szemet hoz létre, amelyek bolyhosak, lágy tapintásúak és tökéletesen eltávolítják a nedvességet, így különösen alkalmas a téli szezonra. A frottír igazán kellemes, így ideális kiságyakhoz is. Kisebb hátrány lehet a szövet tartóssága, a nagy, finom szemek a nem megfelelő kezelés során a mosógépben elszakadhatnak.

+ Meleg

+ Puha és kellemes tapintású

- A nagyobb szemek hajlamosak a szakadásra

PAMUT LEPEDŐ

A sima pamutlepedő klasszikus, amely nem fog csalódást okozni. A pamutlepedő könnyű, lélegző és 100%-ban természetes. Nagyon népszerű az allergiások és az érzékeny bőrű emberek körében. A nagy grammsúly biztosítja a termék minőségét, amelyet szintén könnyű karbantartani, és a pamutszálak hosszú ideig tartósak maradnak, így sokáig olyan, mint az új. Nagyszerű választás mindenkinek a háztartásban, de szállodákban vagy óvodákban is. Kellemes tapintású, sima és hűvös.

+ Könnyű karbantartás

+ Tartósság

- Kevésbé lágy