Frottír vagy Jersey lepedő? Tudja a különbséget?

Frottír vagy Jersey lepedő, melyiket válasszuk?

Már ismeri a klasszikus pamut lepedőt, és szeretne kipróbálni valami újat? Nem tudja eldönteni, hogy a frottírt vagy a jersey lepedőt válassza? Minden szövetnek megvan a sajátos tulajdonsága és előnyei. Igyekszünk segíteni a kiválasztásában és megkönnyíteni a döntéshozatalt. Ha a cikk elolvasása után sem tud választani, próbálkozzon mindkét változattal.

Meleg és örök klasszikus, a frottír

A nagyon népszerű frottírlepedők 100% pamutból készülnek, amelyet kíméletesen készítenek a szövőgépeken. A szövés során kis laza hurkok keletkeznek. A szabad hurkok nagy számának köszönhetően a szövet nagyon nedvszívó. Törölköző vagy fürdőlepedő is készül belőle. A frottír megjelenésében is egy háromdimenziós szövet. Tulajdonságainak, például a magas melegnek köszönhetően, hidegebb hónapokra is alkalmas. Lágyságával és kiváló nedvességelvezetésével is büszkélkedhet. Javasoljuk, hogy a mosást maximum 60 °C-on végezze, öblítő használata nélkül. Ez az apró hurkokat összetapaszthatja, amely károsíthatja a szövetet és ronthatja annak tulajdonságait. Előnyös, ha a frottírt szárítóban szárítja, a lepedő ezután olyan puha lesz, mint újkorában.

Froté prostěradlo dvoulůžko 180x200 vínové

Finom Jersey lepedő, amelyet nem kell vasalni

A nem gyűrődő Jersey szövetet szövőgépeken készítik, ezáltal finom kötött anyagot hoznak létre. A szövéskor a hátoldalán kis szemek képződnek, miközben az első része sima tapintású marad. A Jersey lepedők egyaránt alkalmasak hideg és meleg évszakokra, jól felszívják a vizet és kiváló légáteresztő képességekkel rendelkeznek. Elsősorban azonban nagyszerű rugalmasságuk miatt népszerűek, nem gyűrődnek, így vasalni sem kell. Javasoljuk, hogy a Jersey lepedőt legfeljebb 40 °C hőmérsékleten mossa, hogy ne veszítse el puhaságát és kellemes tapintását. Joggal tartozik az egyik legpuhább pamut anyagok közé.

Tkanina koszulowa jersey melanż pomarańczowa bawełna Loom10 ...

Ajánljuk: