MILYEN ANYAGOT VÁLASSZON A MATRAC VÁSÁRLÁSAKOR

A piac a matracok széles választékát kínálja, akár keménység, anyag, vagy matracméret szempontjából. Melyik paramétert válassza? A matrac kiválasztásakor az alapvető javaslat az, hogy a matrac egészségügyi előnyére összpontosítson, amely szorosan kapcsolódik a felhasznált anyaghoz.

A MATRAC ANYAGOK AKTUÁLIS TRENDJEI

Manapság a legnépszerűbb anyagok a latex matracok, habmatracok, rugós matracok, kókuszrost matracok, lószőr, tengeri fű és más modern anyagokból készült matracok. „Hosszú ideje a memóriahab matracok népszerűek az ügyfelek körében, amelyek keménységüket az emberi test hőmérsékletétől és nyomásától függően megváltoztatják. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a memóriahab matrac meglágyul, amikor érintkezésbe kerül a testhővel, így odajut a testhez, ami egyenletes súlyeloszlást és kiváló alkalmazkodást biztosít a testgörbéknek. “ magyarázza az egészséges alvás szakembere és az elerhetootthon.hu e-shop üzemeltetője Ing. Lukáš Žák.

Érdekes tény: Ha memóriahab matracon alszik, izmai tökéletesen ellazulnak, ami hozzájárul a szervezet általános pihenéséhez és a hátfájás enyhítéséhez.

AZ EGYES MATRAC ANYAGOK ELŐNYEI

LATEX

  • Természetes és lélegző anyag
  • Kiváló pontrugalmasság
  • Hosszú élettartamú és a legjobb a higiénia szempontjából

HAB

  • Különböző típusú habok léteznek - HR hab, memória (lusta) hab, BIO hab
  • Mindegyik eltérő oldalkeménységű, szellőző, jó nedvességtartalmú és alacsony súlyú

RUGÓS ÉS TÁSKARUGÓS

  • A rugós és táskarugós matracok általában jól szellőztethetők
  • Megfizethetőek, hosszú élettartamúak

KÓKUSZROST

  • A kókuszrost esetében értékelni fogja annak rugalmasságát és szilárdságát
  • Az anyag allergiások számára is alkalmas, mivel megakadályozza a penész- és poratkákat

LÓSZŐR

  • Ha könnyű, rugalmas és levegős matracot szeretne, akkor a lószőr matracot válassza
  • Ennek az anyagnak az előnye a kiváló ágynemű-higiéniai tulajdonságok

Az egyes anyagok és egyéb matrac tulajdonságainak részletes leírásához nézze meg útmutatónk: Hogyan válasszunk matracot? Teljes bemutató, amely segít a kiválasztásban.

4 FONTOS TULAJDONSÁG A MATRACOK ESETÉBEN

  1. A matrac csak abban a pontban hajlik el, ahol nyomást gyakorol, az úgynevezett pont-rugalmasságot.
  2. A matrac tökéletesen alkalmazkodik a testéhez, és sehol sem nyomja.
  3. A matrac nem esik be a derék alatt, ami különösen oldalsó helyzetben érzékelhető.
  4. A matracnak különböző keménységű anatómiai zónái vannak, amelyek lehetővé teszik a test számára, hogy teljesen pihenjen.

Ha vásárolt egy új, az Ön igényeihez igazított minőségi matracot, akkor könnyen felismerheti azt reggel felébredve, tökéletesen kipihenve - egyszerűen újjászületik.

FÁJ A HÁTA? A MEGOLDÁS AZ ORTOPÉD TÁSKARUGÓS MATRAC

Ha továbbra is bizonytalan a matrac kiválasztásában, próbáljon olyan ortopéd matracokra összpontosítani, amelyek a testéhez igazodnak, jó gerinctartó támogatást nyújtanak, enyhítik az izmokat és ízületeket, és allergia semlegesek. „Az ortopéd matrac minden helyzetben kényelmes és egészséges alvást biztosít. Webáruházunkban van egy COMFORT táskarugós matracnak nevezett ortopéd matrac, amely különböző méretekben kapható ”- javasolja Lukáš Žák. De nem ez az egyetlen anyag, amelyből az ortopéd matracok készülnek. Természetes latex, különféle típusú hab, kókuszrost, lószőr és még tengeri fű is felhasználásra kerül.