HOGYAN HELYEZZÜK EL AZ ÁGYAT A FENG SHUI SZERINT

Tudta, hogy az ágy fekvése befolyásolhatja álmait vagy esetleg szexuális tevékenységeit a hálószobájában? A feng-shui azt tanítja, hogy maga az ágy elhelyezése óriási hatással van az alvás minőségére. Összeállítottunk néhány tippet az Ön számára, hogy hogyan tudja a Feng Shui szerint könnyen elrendezni a hálószobáját.

A LEGFONTOSABB A MEGFELELŐ ÁGYMÉRET KIVÁLASZTÁSA

A leggyakoribb méretek a piacon: 90 x 200 cm (egyszemélyes ágy), 160 x 200 cm (franciaágy) vagy 180 x 200 cm. Ha több helyet és kényelmet keres egyszemélyes ágy esetében, akkor választhatja a 140 x 200 cm méretet. A megfelelő ágyhossz az, amely kb. 20 cm-rel hosszabb, mint Ön, és elegendő helyet biztosít a lábnál és a fejnél. Ortopédiai szempontból az optimális oldalmagasság 50 cm, és megfelelő matraccal vagy az ágyrács magasság-beállításával kombinálva 50–65 cm ideális ágymagasság érhető el, kortól és magasságtól függően. Ez a magasság lehetővé teszi a matrac aljának szellőzését, és hozzájárul a hálószoba higiéniás környezetéhez. A padlótól való por és hideg ellen ajánlott legalább 30 cm magasságot választani.

Feng shui

MERRE NÉZZEN AZ ÁGY A FENG SHUI SZERINT?

Ha nehezen alszik el, vagy rémálmok gyötrik és nem tudja, min változtasson, kezdje az ágya elhelyezésével. Ha az ágyában a feje északkeletre mutat, ez nem megfelelő orientáció, amely gyakran kellemetlen álmokat okozhat. Ez az elhelyezés csak rövid ideig alkalmazható, különösen azoknak, akik motivációhiányban, vagy depressziós életfázisban vannak. Ez viszonylag agresszív elhelyezkedés, ezért nem ajánlott túl sokáig használni. A tartós alvás érdekében próbálja meg ágyát az alábbi irányba helyezni, igényei és preferenciái szerint:

  • A fej észak felé néz. Ez az orientáció megoldja az álmatlanságot és nagyon alkalmas idős emberek számára, mert elősegíti a nyugalmat.
  • A fej dél felé néz. Itt jelen van a chi energiaáram, amely alvás közben lelassítja a regenerációt, gyakran felébredhet, reggel álmosnak és fáradtnak érzi magát. Ennek az orientációnak az a előnye, hogy elősegíti a szenvedélyt, ám ezen álláspont hosszú távon nem ajánlott.
  • A fej kelet felé néz. Nagyszerű orientáció fiatalabb emberek számára és ideális gyermekek növekedéséhez. Ideális ez a helyzet a karrier felépítéséhez és a saját dolgai megszervezéséhez.
  • A fej nyugatra néz. Ez az orientáció elősegíti a lustaságot és az egyik legjobb helyzet, amely nagyon jó alvást tesz lehetővé. Ez a helyzet javíthatja a pénzügyi jövedelmet és a szerelmi életet is.
  • A fej északnyugatra néz. Egy másik megfelelő orientáció az idősek számára. Támogatja a hosszabb és mélyebb alvást. Tökéletes tapasztalatokkal és tekintéllyel rendelkező emberek számára.
  • A fej délkelet felé néz. Elősegíti a kommunikációt, a személyes növekedést, a kreativitást és az aktivitást.
  • A fej délnyugatra néz. Ebben az esetben nyugodt energia áramlik, de vigyázzon! Ha hosszú ideig alszik ebben a helyzetben, az az egyensúly elvesztését okozhatja, az élete nagyon instabillá válhat, és akár depresszióhoz is vezethet.

HAGYJA A MEGFELELŐ ENERGIA ÁRAMLÁSÁT

Nem elég az ágyat a megfelelő égtáj felé irányítani. Fontos, hogy egy olyan helyet hozzon létre, ahol jól tud áramolni a chi energia. Az ágynak mindkét oldalról hozzáférhetőnek kell lennie, és mindkét oldalon éjjeliszekrénynek kell lennie. Ideális esetben az ágyat a falhoz kell rögzíteni, és nem lehet egy vonalban ajtóval. Hasonlóképpen, az ágynak nem szabad közvetlenül az ablak alatt lennie. A rossz hír az, hogy az ágy nem szabad, hogy tárolóhely legyen, mert az abban tárolt dolgok akadályozzák a chi energia áramlását. Minimális tárolóhellyel rendelkező kis lakásokban viszont viszonylag nehéz ezt a szabályt betartani. Ha szüksége van egy tárolódobozra az ágy alatt, válasszon minőségi fát, és rendszerezve helyezze el benne a dolgokat. A rend és a tisztaság a hálószoba alapja.

bez televize

A HÁLÓSZOBÁBA NEM VALÓ A TV ÉS VIRÁG SEM

A Feng Shui szerint a TV és a virágok sem tartoznak a hálószobába. A virág szerelmesei azonban elhelyezhetnek néhány növényt, mert a legfontosabb a saját felfogásunk, nem pedig az olyan szabályok szigorú betartása, amelyekkel nem azonosul. Legyen óvatos az elektronikával is. Teljesen helytelen, ha a hálószobában dolgozó sarok van. Legyen óvatos a dekorációkkal és a tükrökkel is. Míg a tükrök vonzóak lehetnek, különösen a párok számára a szexuális tevékenységek során, negatív hatással lehet, ha a tükrök tükröződnek. Az ilyen tükör elhelyezése hűtlenséget okozhat. A tükrözött mennyezeteknek nagyon káros hatása van. Ha sem az ágy, sem az abban alvó emberek nem tükröződnek a tükörben, akkor minden rendben. A dekorációkkal kapcsolatban pedig díszítse hálószobáját olyan dolgokkal, amelyek pozitív hatással vannak Önre. Semmi esetre sem tegyen depressziós képeket az ágya fölé.

A HÁLÓSZOBA DEKORÁCIÓJA AZ ÁGYNEMŰ IS

Amikor a feng shui alapján rendezi be a hálószobáját, ne feledje, hogy az ágynemű is belső kiegészítőnek számít. A különböző színű és mintázatú plédek és ágytakarók gyakran a nap folyamán láthatók a lakótérben. Így az ágynemű olyan elemmé válik, amely nem csak alvás közben befolyásolja érzékszerveinket, és ezért nagyon fontos az ágynemű cseréje az évszaknak vagy a hangulatnak megfelelően. Az ágynemű kiválasztásakor próbálja meg érzékelni annak színét és anyagát. A formák, minták csak ízlés kérdése. A hálószobának inkább nyugtató színűnek kell lennie, különösen a falak, a padló, a függöny és a drapéria esetében. Kísérletezhet az ágyneművel, de nagyon gyakori, hogy nagy gondolkodás nélkül télen meleg színeket és anyagokat (pl. flanel vagy mikroplüss) választ, nyáron pedig hűvösebbet.