Léces vagy lamella ágyrács

Léces vagy lamella ágyrácsot válasszunk?

Már kiválasztotta a megfelelő ágyat, és most azon gondolkodik, milyen típusú ágyrácsot válasszon? Az ágyrács az ágy szerves része, és ugyanúgy hozzájárul a kényelmes alváshoz, mint a matrac. Biztosítja a megfelelő szellőzést, ezért nem alakul ki a penész. Ezenkívül egyenletesen osztja el a terhelést, meghosszabbítva ezzel a matrac élettartamát. Az ágyrács kiválasztásakor szem előtt kell tartani, hogy nem minden matrac alkalmas minden ágyrácshoz.

Léces ágyrács

12275-1_latkovy-rost

Az egyszerű léces ágyrácsok egyedi textilcsíkokkal összekötött lécekkel rendelkeznek. A lécek különböző fafajtából készülhetnek, akár fenyőből, vagy lucfenyőből. A piacon több szélességet találhat, de az egyes lécek távolsága nem lehet nagyobb 4-6 cm-nél. Ha a távolság nagyobb, mint 6 cm, a matrac deformálódhat. Általában a léces ágyrácsok a magasabb maggal rendelkező habmatracokhoz a legalkalmasabbak, de a rugós vagy táskás matracokhoz is. Kevésbé alkalmas alacsonyabb típusú matracokhoz vagy nagyobb súlyú emberek számára. Alacsony áruk és könnyű szállításuk miatt népszerűek, szállítás során csak egyszerűen feltekerjük az ágyrácsot. Javasoljuk, hogy ezt a típusú ágyrácsot kis csavarokkal rögzítse az ágykerethez.

  • Szereléskor tartsa az egyes leceket 4 - 6 cm távolságban
  • Magasabb matracokhoz alkalmas
  • Hab-, táskás- és rugós matracokhoz tervezték
  • Alacsony ár
  • Összetekerhető

Lamellás ágyrács

13652-1_lamelovy-rost

A lamellás ágyrácsok rugalmas lamellákból állnak, amelyek enyhe szögben illeszkednek az ágykeretbe. A lamellás ágyrács egy része szintén fa vagy fém váz, amelybe a lamellák már behelyezésre kerülnek. Csak illessze be az ilyen típusú ágyrácsot az ágykeretbe, és rögzítse apró csavarokkal. A lamellák hüvelyek segítségével vannak a keretbe rögzítve, amelyekbe a lamellák egyszerűen belehelyezhetőek. A hüvelyek típusa befolyásolja az egész ágy rugalmasságát. Vannak elforgatható gumihüvelyek, amelyek nagyon rugalmasak vagy közvetlenül az ágyrácsba beillesztett hüvelyek, amelyek inkább csökkentik a rugalmasságot. Leggyakrabban bükk- vagy nyírfából vagy más mesterséges anyagokból készülnek, különböző szélességben és számban. A nagyobb lamella szám nagyobb támogatást biztosít és leveszi a terhet a matracról. Maga az ágyrács meghosszabbítja a matrac élettartamát és támogatja annak megfelelő működését. Általánosan elmondhatjuk, hogy a lamellás ágyrácsok alkalmasak alacsonyabb típusú matracokhoz is, de latex, hideg (HR) és lusta (VISCO) hab matracokhoz vagy kókusz deszkával ellátott matracokhoz is. A lamellás ágyrács keretek ezért minden típusú matrachoz alkalmasak, jól szellőzők és megfizethetőek.

  • Jól rugózik
  • Alacsonyabb matracokhoz is alkalmas
  • Alkalmas minden típusú matrachoz
  • Megfizethető

Deszkás ágyrács

A matrac alatt álló szilárd tábla több okból sem megfelelő. A tábla nem teszi lehetővé a szükséges légáramlást az ágy vagy a matrac alatt, így penész képződhet és a baktériumok is elszaporodhatnak. Használhatja száraz helyeken vagy alkalmi alváshoz. A rugós vagy táskás matrac használata javasolt a szilárd deszkán, amely jobban eltávolítja a felesleges nedvességet.

Melyik ágyrács melyik matrachoz megfelelő?

MATRAC TÍPUSA

LÉCES ÁGYRÁCS

LAMELLÁS ÁGYRÁCS

DESZKÁS ÁGYRÁCS

Magasabb maggal

x

Alacsonyabb maggal

 

x

 

Latex

 

x

 

HR hab

 

x

 

VISCO hab

 

x

 

Rugós

x

x

x

Kókuszmatrac

 

x

x

Táskarugós

x

x

x