Hogyan válasszuk ki a megfelelő krepp ágyneműt?

Különböző típusú ágyneműt talál a piacon, és az egyik legnépszerűbb anyag a krepp. A krepp anyagról ismert, hogy egyedi jellemzőkkel és kiváló használati tulajdonságokkal rendelkeznek. Kevés ember tudja, hogy nem minden krepp egyforma. Hogyan válassza ki a megfelelő krepp ágyneműt?

8253_krepove-povleceni-cerne-cervene-sede-linky-ornament-ctverec-kostka-sachovnice-sachy

A krepp ágyneműk nem gyűrődnek. Ez az egyetlen előnye?

A krepp egy hullámos, szemcsés és matt felületű anyag. A krepp ágynemű fő előnye, hogy könnyű és nem gyűrődik, tehát nem kell vasalni. De a krepp ágyneműnek is van hátránya. Mivel a sima és a csíkos ráncos felület váltakozik, valószínűleg nem mindenki számára megfelelő. A legtöbb ember számára, beleértve a gyermekeket, a krepp ágynemű azonban megfelelő és kellemes tapintású.

Különböző típusú krepp ágynemű közül lehet választani

Bár úgy tűnhet, hogy csak egy krepp anyag létezik, a valóságban több van a piacon, és alapvetően különböznek egymástól. A 100% pamutból készült pamut krepp tapintásra kellemes, lélegző és kiváló nedvszívó képességű, tehát jól eltávolítja a test verejtékét. Hiba azt mondani, hogy a pamut krepp ágynemű csak a téli hónapokra alkalmas. A minőségi krepp kiváló szigetelő tulajdonságokkal rendelkezik, nyáron lehűti és télen felmelegíti. A krepp értékes tulajdonsága, hogy allergiás és asztmás betegek számára is alkalmas. A 100% pamutból készült krepp ágynemű ára magasabb, de garantálja, hogy egész évben hatékonyan felhasználhatja, és hosszú ideig is gyönyörű marad. A krepp ágynemű kevert szövetből vagy poliészterből is készülhet, amely durvább a pamuthoz képest, nem olyan lélegző és nem hűti le nyáron. Ára alacsonyabb, és élettartama rövidebb, mégis megőrzi nagyszerű tulajdonságait.

Hosszabbítsa meg a krepp élettartamát megfelelő törődéssel

Akár a 100% pamutból készült krepp ágyneműt, akár egy olcsóbb poliészter változatot részesíti előnyben, a megfelelő törődéssel meghosszabbíthatja mindkét változat élettartamát.

  1. A krepp ágyneműt kifordítva és begombolva mossa.
  2. Ne szárítsa szárítóban a krepp ágyneműt. Hagyja a krepp ágyneműt a szárítókötélen, és ideális esetben ne használjon csipeszt sem az ágyneműhöz (főleg a sarkok körül).
  3. Ne vasalja a krepp ágyneműt. Csak mossa ki, szárítsa meg és azonnal használhatja.