Hogyan lehet biztonságosan átvenni a csomagot a webáruházból? Van pár hasznos tippünk!

A szállítmányok biztonságos kézbesítése a koronavírus időszakában

A csomagok kiszállításakor nem szükséges aggódni az új típusú koronavírus fertőzésével kapcsolatban. A csomagolás felszínéről az emberre történő átvitel kockázata minimális, és ilyen esetet eddig nem igazoltak. Ennek ellenére javasoljuk az alapvető megelőző és higiénés intézkedések betartását.

Mindannyiunknak arra kell törekednie, hogy a futárral való kapcsolat minimális legyen és csak a feltétlenül szükséges ideig történjen!!

Biztonságos fizetési lehetőségek

  • Előrefizetés
  • Utánvét (csak kártyával)

Az esetleges vírus átadás miatt a készpénzben történő fizetés nem ajánlott.

Bizonyos helyszíneken és bizonyos fuvarozó társaságok esetében tilos készpénzzel fizetni.

Az áru átvétele

Nem vagyok karanténban

  1. A futár az árut az Ön szállítási címére szállítja.
  2. A futár maszkot visel, kérjük Ön is viseljen maszkot.
  3. A legtöbb esetben az átvétel visszaigazolása az aláírásról (azaz közvetlen kapcsolatról) már megváltozott, és csak a személyi igazolvány utolsó 3 számjegyére van szükség. Ne adja át a futárnak, csak engedje meg, hogy lássa. Ha a címzett nem hajlandó igazolni személyazonosságát, a szállítmányt nem lehet kézbesíteni.

Karanténban vagyok

  1. Az Ön felelőssége, hogy telefonon előre értesítse a futárt, hogy karanténban van.
  2. A kiszállítás akkor lehetséges, ha a futár beleegyezik, és Önnek van maszkja vagy légzésvédője.
  3. Az átvételnek érintkezés nélkül kell megtörténnie, legalább 2 méteres távolsággal. Ennél a távolságnál hagyja, hogy a futár megnézze az igazolványát az átvétel megerősítéséhez. Ebben az esetben utánvéttel nem lehet fizetni.

Az áru elküldése

Nem vagyok karanténban

  1. Odesílání a svozy jsou uskutečňované dle smluvních podmínek dopravců.
  2. Při podávání zásilek dodržujte všechna potřebná opatření – maximální zodpovědnost, dodržování bezpečného odstupu minimálně 2 m a nasazení roušky přes nos i ústa.

Karanténban vagyok

  1. Nem lehetséges a csomagok felvétele.
  2. Ezért kérjük, ne titkolja, hogy karanténban tartózkodik. Ne is menjen a feladási pontokra. Ha nem tartja be a karanténrendszert, a fuvarozók kötelesek jelenteni ezt a tényt a rendőrségének és az illetékes higiéniai állomásnak.

Küldemények külföldre küldése

A nemzetközi fuvarozásra még nincsenek nagy korlátozások. Ezért elmondható, hogy a szállítmányokat el lehet küldeni a szomszédos országokba. Az országos korlátozások miatt késhet vagy akár teljesen lehetetlen lehet a szállítás. Sajnos a helyzet minden pillanatban változik.

Milyen tehát a jelenlegi helyzet?

  • A küldemények küldése és fogadása ezért továbbra is lehetséges.
  • Az átvételi pontok továbbra is nyitva vannak.
  • A Magya Posta érintés nélküli kézbesítést kínál a postaládába, nagyobb csomagok esetében meghosszabbíthatja az átvétel határidejét.
  • A fő szabály: Viselkedjen felelősségteljesen önmagával és a kézbesítőkkel szemben! Vegyen fel szájmaszkot a csomagátvétel során.

További információ a fuvarozók weboldalain található: