Az ágyneműt kifordítva mossa? Így tartsa meg a színét!

Tartsa meg az ágyneműk színét, mossa ki kifordítva.

Az ágynemű rendszeres gondozása az egészséges alvás szerves része. Ezenkívül az ágynemű ma már nem csak a paplanok vagy párnák védelmére szolgál. Az ágynemű a hálószoba belső terének dizájn eleme. Kifogyhatatlan számú minta, szín és textil közül választhatunk. De hogyan lehet élénken tartani a színeket több mosás után is?! Íme néhány tipp.

Az ágynemű mosása

A lepedőket és az ágyneműket mindig a gyártó által ajánlott hőmérsékleten mossa. Általában 40 ° C és 60 ° C közötti ideális hőmérsékletet adnak meg. Az ágyneműt kifordítva, a mosószer színének megfelelő mosószerrel mossa. A kifordított mosás meghosszabbítja a textíliák, a színek és a nyomtatás élettartamát. A színek nem halványulnak és olyan élénkek maradnak, mint az első mosás előtt. Az ágynemű mintája nem reped fel és nem hámlik le. Mosás előtt előnyös az ágyneműt begombolni. A begombolással ugyanis nem akad bele más ruhanemű az ágyneműbe. Javasoljuk az ágynemű minden részének együttes mosását, az egyes részek színei így mindig ugyanolyanok maradnak. Már a régmúltban is kifordítva mosták az ágyneműket. Az ágynemű sarkaiban régen tollak és a belső töltet anyagai voltak megtalálhatók.

Ágynemű szárítás

Függetlenül attól, hogy az ágyneműt szárítóban vagy kint ruhaszárítón szárítja, azt javasoljuk, hogy az ágyneműt hagyja kifordítva. A szárítóban csak kifordítva és alacsony hőmérsékleten szárítson. De vigyázzon, egyes szövetek nem alkalmasak szárítóban történő szárításra. Ha a klasszikus módszert részesíti előnyben, akkor mosás után rázza ki az ágyneműt, feszesen és kifordírva akassza fel. Ez megakadályozza a közvetlen érintkezést a napfénnyel és fenntartja a szín tartósságát.

Ágynemű vasalása

A piacon kapható olyan ágynemű, amelyet vasalni kell, de olyan is, amelyet nem szükséges. Ha a vasalás nem a hobbija, akkor válasszon krepp ágyneműhuzatot. A többi szövetet ugyanis vasalni kell. Az ágyneműt mindig kifordítva vasalja. Javasoljuk a vasalást a gyártó ajánlása szerint, ideális esetben még enyhén nedves állapotban, maximum 200 ° C-on. Hajtogatás előtt hagyja rendesen kihűlni.

AJÁNLÁS:

  • Mossa le a lepedőket kifordítva és begombolva!
  • Mindig az összes ágynemű részeket együtt mossa
  • A szín megőrzése érdekében kifordítva szárítsa és vasalja