A LEPEDŐ NAGY HATÁSSAL VAN AZ ALVÁSRA

Az ágynemű ugyanolyan hatással van az alvásra, mint a matrac vagy a minőségi párna. A lepedő védi a matracot a kopástól, és hasonlóan az ágyneműhöz, közvetlenül érintkezik a bőrünkkel. Ezért nagyon fontos a maximális alvási kényelem biztosítása.

Az elérhetőotthon.hu üzemeltetője Ing. Lukáš Žák szerint a lepedőket gyakran alábecsülik, ám funkciója nagyon is fontos. A megfelelően kiválasztott anyag jelentős hatással van az alvás minőségére. „Az ügyfelek általában a megfelelő ágynemű kiválasztására koncentrálnak. Középpontban a szép dizájn, a kényelmes anyag és a hosszú élettartam áll. Ugyanakkor ugyanazokat a követelményeket kellene elvárni a lepedő kiválasztásakor is.”- mondja Lukáš Žák. A fenti paramétereken kívül figyelniük kell az ágynemű grammsúlyára. Ez meghatározza, hogy milyen erős lesz a lepedő, és milyen lesz az élettartama. És milyen lepedőket kínál a piac nekünk?

16016-1_prosteradla-jersey-madra

LUXUS JERSEY LEPEDŐK

Ha szereti a sima felületet, akkor válassza a 100% pamutból készült jersey lepedőket. A lepedők rendkívül légáteresztőek és jó nedvszívó tulajdonságokkal rendelkeznek. A hab a tortán a lepedő rugalmassága, amellyel a lepedő mérete 25%-kal növelhető. Ezért készülnek mesterséges adalékanyagok használata nélkül.

frottírlepedők  

Nadčasová froté prostěradla

A frottírlepedők körülbelül 80% pamutból és 20% poliészterből készülnek. Kiváló választás, különösen téli hónapokban, mert tökéletesen nedvszívóak és melegen tartanak. Az esetek túlnyomó többségében a frottírlepedők feszes változatban kerülnek forgalomba, ügyelve arra, hogy jól illeszkedjenek a matrachoz. A frottírlepedők további előnye az egyszerű karbantartás. A frottírlepedők nem igényelnek vasalást.

pamut lepedők 

PAMUT LEPEDŐK A KLASSZIKUSOK KEDVELŐINEK

A klasszikusok szerelmeseinek pamut lepedők is kaphatók a piacon. A régi időkkel ellentétben ma azonban számos hagyományos árnyalat közül választhat - rózsaszín, türkiz, zöld, kék és más színek. A pamut lepedő téglalap alakú, vagy gumis szegélyű. A lepedő előnye a moshatóság 90 °C-on, amelyet különösen a szállodák, vendégházak és más helyek üzemeltetői fognak értékelni, ahol gyakrabban cserélnek lepedőt.

mikropluss-lepedok 

MIKROPLÜSS LEPEDŐK NEM CSAK A HIDEG KEDVELŐINEK

Hűvös esténként értékelni fogja a mikroplüss lepedőket. Ahogy a neve is sugallja, ennek a meleg anyagnak a felülete feltűnően hasonlít a plüss mackók felületére. A mikroszálas lepedők nagyon finom mikroszálakból készültek, amelyek kellemes tapintásúak és nagyon melegek. A mikroplüss lepedőket nem kell vasalni.