TUDTA, HOGY A HÁLÓSZOBÁBAN TALÁLHATÓ NÖVÉNYEK JAVÍTJÁK AZ ALVÁST?

A feng shui szerint a virágok nem tartoznak a hálószobába, de ha a megfelelő típust választja, akkor biztonságosan megszegheti ezt a szabályt. Néhány szobanövény olyan, mintha a hálószobába készültek volna. Tisztítják a levegőt, és még az alvás minőségét is javíthatják. Melyik szobanövényt válassza?

ALOE VERA A JOBB LÉGZÉSÉRT ALVÁS KÖZBEN

Ennek a növénynek a leveleiből gyógyhatású krémek készülnek, amelyek hatásosak például a napégés ellen, és segítik a különféle sebek gyógyulását. A levelek gyógyító hatása mellett az aloe vera hasznos alvás közben is. Az aloe vera éjjel oxigént szabadít fel, ezáltal megtisztítja a levegőt és megkönnyíti számunkra a légzést alvás közben. Ez a növény kiválóan alkalmas a benzol és a formaldehid kiszűrésére a levegőből.

Tippünk: A webáruházunkban aloe vera felületkezeléssel ellátott ortopéd matracok találhatók, amelyek tökéletesen regenerálnak, és biztosítják az izmok és a gerinc kitűnő támogatását. Az Aloe Vera matracok sima és puha felületűek. Antisztatikus, antibakteriális és antivirális tulajdonságokkal rendelkeznek..

aloe vera

A PÁLMA, A TERMÉSZETES LÉGFRISSÍTŐ

Ha szeretne egy kis egzotikumot hozni hálószobájába, szerezzen egy pálmafát. Ha éjszaka légzési problémáktól szenved, helyezzen a hálószobába az Areca nevű pálmafát, amely egyedülálló módon képes természetes nedvesítőként viselkedni és megtisztítja a levegőt a méreganyagoktól, például a formaldehidtől. A hálószobába a másik alkalmas pálmafa típus a bambuszpálma, amely megjelenésében a bambuszhoz hasonlít. A bambuszpálma kiválóan alkalmas a levegő tisztítására a mérgező anyagoktól.

A PÁLMÁHOZ A TRÓPIKUS BROMÉLIA

A levegő tisztításához hozzájárul a trópusi bromélia is, amely napközben elnyeli a szén-dioxidot, és este növeli az oxigén mennyiségét. Ez azt jelenti, hogy ez az egzotikus szépség folyamatosan dolgozik annak érdekében, hogy a hálószoba tiszta legyen. Szerezze be a broméliát az egyik fent említett pálmával együtt.

bromeliad-3334549_640

BOROSTYÁN AZ ALLERGIÁSOK SZÁMÁRA

Ha allergiától szenved, válassza a borostyánt, amely az allergia, az asztma ellen egy amerikai tanulmány szerint a legjobb választás. E tanulmány szerint a borostyán mindössze 12 órán belül képes eltávolítani a levegőben lévő szennyezőanyagok 94% -át, segít az éjszakai tüsszögésen és a duzzadt orr-garat nyálkahártyán. Ezen túlmenően bebizonyosodott, hogy ez a növény csökkenti a penész- és gázok előfordulását, amelyek előfordulhatnak olyan otthonban, ahol háziállatok találhatóak. A borostyán nagyon erős természetes légfrissítő, de tegye a hálószobában távol a gyermekektől és állatoktól – ugyanis mérgező.

branch-color-decoration-garden-281490 

GARDÉNIA ALTATÓ HELYETT

A Gardénia friss illatú, csökkenti a stresszt és a feszültséget, és segíti az elalvást. Az egyik kutatás során a tudósok még azt is felfedezték, hogy a gardénia virágok kiváló természetes alternatívái az altatóknak. Ha álmatlanságban szenved, és nem zavarják a hálószobában lévő illatos virágok, azt javasoljuk, hogy próbálja ki ezt a növényt. A Gardénia esetében az alvásra gyakorolt pozitív hatások mellett gyönyörűen díszíti a szobát.

gardenia-1908250_640 

JÁZMIN STRESSZ ÉS SZORONGÁS ELLEN

Egy másik illatos szobanövény a hálószobában a jázmin. A jázmin virágok jellegzetes édes illatúak, parfümökben és gyertyákban gyakran megtalálhatók. Ez a kellemes aroma alkalmas a szoba felfrissítésére, és elősegíti a nyugodt alvást. A jázmin képes csökkenteni a szorongást és a nyugtalanságot. Éppen ellenkezőleg, elősegíti a mentális teljesítmény fokozását a nap folyamán.

mock-orange-1365920_640 

A LEVENDULA ÉLETENERGIÁT AD

A levendula nagyon népszerű növény nem csak a hálószobában. Segít egy pihentető környezet, a nyugalom oázisának megteremtésében, és ezáltal jobb alvást biztosít, lehetővé téve, hogy több energiával ébredjen fel reggel. A levendula csökkenti a stresszt, és még jobban segít aludni a csecsemők esetében. A hálószobában levendula, vagy az ágy közelében található szárított levendula vagy az esszenciális levendulaolajjal ellátott diffúzor is hatékony lehet.

Tippünk: Az ortopédiai levendula matrac. segít jobban aludni. A tökéletes kikapcsolódást akkor fogja megtapasztalni, ha levendula motívummal ellátott ágyneműt választ. A levendulavirággal ellátott ágynemű szó szerint harmóniát hoz az életébe.

lavender-cultivation-2138398_640

A GOLGOTAVIRÁG CSÖKKENTI A PSZICHÉS PROBLÉMÁKAT

A golgotavirág egy egzotikus növény, amely kivételes megjelenésével és nagyon kellemes illatával varázsolja el és javítja a hangulatot. A golgotavirág a nyugtalanságot és az álmatlanságot is gátolja. Egyes tanulmányok szerint ez a növény még a depressziósok esetében is jobban képes csökkenteni a stresszt és a szorongást. Ha mentális problémákkal küzd, aggódik vagy állandó stressz alatt áll, adjon esélyt ennek a növénynek. A golgotavirág hatásos megfázás vagy bőrproblémák esetén is. Ezekben az esetekben azonban jobb, ha teakeverék formájában készítik.

passionflower-1217355_640 

A VITORLAVIRÁG A NYUGODT HANGULATÉRT

A levegőben lévő mérgező anyagok, de a negatív energiák tisztítására is megfelelő növény. A vitorlavirág nemcsak dekoratív levelekkel, hanem gyönyörű fehér virágokkal díszíti a belső teret. Ez egy gyönyörű növény, mégis meglehetősen szerény. Nem igényel túl sok fényt, könnyen virágzik, és tolerálja a viszonylag szerény feltételeket. Tartsa távol kis gyermekektől és háziállatoktól. A vitorlavirág ugyanis mérgező.

plant-1978269_640 

AZ ANYÓSNYELV A LEVEGŐ SZŰRÉSÉRE

Az anyósnyelv az egyik kedvenc szobanövény, és jól megalapozott helyen van, különösen a hálószobában. Számos tanulmány, köztük a NASA, állítja, hogy ez a növény kiküszöböli a levegőben lévő formaldehideket, triklór-etilént és benzolt. Ez teszi az anyósnyelvet az egyik legjobb beltéri növénnyé a légszűréshez. Szereti a szórt fényt a szobában.

A ZÖLDIKE A TERMÉSZETES LÉGTISZTÍTÓ

További nagyszerű légtisztító a zöldike, amely kilencven százalékig képes a káros formaldehidet a levegőből eltávolítani. Előnye, hogy nem igényel nagy gondozást. Elhelyezheti polcra vagy éjjeliszekrényre is. Hosszú, fényes levelei pozitívan hatnak és esztétikailag nagyon kellemesek.

spider-500x500