6 TIPP A GYERMEKEK EGÉSZSÉGES ALVÁSÁHOZ

A megfelelő felszerelés nagyon fontos a gyermeke alvásához. Mire kell gondolnia, amikor ágyat, matracot, párnát, ágyneműt és egyéb kiegészítőket választ?

1. A KISÁGYNAK NEM KELL DRÁGÁNAK LENNIE

Ha nincs pénze új ágyra, vagy egyszerűen nem akar költeni olyan bútorokra, amelyeket hamarosan ki kell cserélnie, mivel a gyerekei felnőnek, ne aggódjon. Minőségi kiságyakat és ágyakat találhat elfogadható áron. Csecsemők számára olyan kiságyat ajánlunk, amely megfelel a biztonsági paramétereknek. Ez azt jelenti, hogy nincs éles széle vagy része, amely meglazulhat. Idősebb gyermekek (2–3 év) számára ideális a nagyobb méretű ágy vásárlása, és ha jó matracot vásárol az ágyba, akkor általában elegendő egy fából készült ágyrács is.

3640_bavlnene-povleceni-do-postylky-pejsek-modry

2. A MATRAC KIVÁLASZTÁSÁNAK ALAPELVEI

A kiságyhoz képest egy új gyermek matracba érdemes befektetni. Felejtse el az örökölt matrac használatát, mivel lehet, hogy már nem felel meg a higiéniai korlátozásoknak. Nem kell a ledrágább matracot választania, de javasoljuk, hogy tartson be néhány útmutatást a matrac kiválasztására során a gyermeke számára.

  • Válasszon egy merevebb típusú konstrukciót, ideális esetben közepes keménységű.
  • Gyermekek esetében nem szükséges, hogy a matrac jelentős zónákkal rendelkezzen, mivel a gyerekek nőnek, gyakran az ágyon mozognak, vagy különböző pozícióba gördülnek.
  • Gyermekek számára a kiváló minőségű PUR habból készült matracok ideálisak, amelyek megfelelnek a gyermekek alvására vonatkozó rugalmasság, lélegzőképesség és higiéniai követelményeknek.
  • Kerülje a memóriahab matracot. A test inkább belemerül és káros hatással lehet a csecsemő megfelelő növekedésére.
  • Ügyeljen a matrac burkolatára. Ha lehetséges, válasszon levehető huzatot, lehetőleg két külön nyithatót.

5685_matracovy-chranic-postelovy-matrace-vodeodolny-pro-deti-do-postylky

3. JAVASOLJUK A MATRACVÉDŐ HASZNÁLATÁT

A matrac életét praktikus matrac védővel védheti meg, különösen akkor, ha a csecsemő pelenka nélküli tanul aludni. Néhányan ezt műanyag felhasználásával oldják meg, amelyet az ágynemű alatt helyeznek el a kiságyban. De a műanyag megtartja a hőt, és a baba túlmelegedhet. Ennélfogva sokkal jobb egy speciális matracvédő vagy egy speciális, vízálló, de bizonyos mértékig lélegző lepedőt használni. Ha a matracvédő koszos lesz, egyszerűen mossa ki a mosógépben.

4. PÁRNA NÉLKÜL IS MEGLESZ

Ha kíváncsi, hogy min tud spórolni, akkor a gyermek párna egy lehetőség. Körülbelül egy éves korig a gyermeknek nincs szüksége párnára. Későbbi életkorban azt javasoljuk, hogy vásároljon olyan típusú párnát, amely kisgyermekek számára készült. Idősebb gyermekek számára érdemes cipzárral ellátott párnát vásárolni, amelyet ki tud mosni.

5037-1_0002-periny-polstare

5. TAKARÓ ÜREGES SZÁLBÓL

Egy kis gyerek aludhat takaró alatt vagy hálózsákban, amely esetében biztos lehet, hogy a baba nem fogja lerúgni magáról. A nagyobb csecsemők számára az üreges szálú takaró javasolt, amely egész évben használható. A gyermek takarók nagyon könnyűek, lélegzőek és puhák. Ez az anyag kiválóan alkalmas allergiások és az asztmások számára is. Válasszon egy jól varrott minőségi takarót. Ez hosszabb ideig kitart, még akkor is, ha gyakrabban mossuk, ami gyakori a kisgyermekek esetében.

6. GYERMEK ÁGYNEMŰ AZ ANYAGOK MINŐSÉGE SZERINT

A legnépszerűbb gyermek ágyneműk lágy anyagból készülnek, könnyen karbantarthatók és nem kell vasalni. Ami a színeket és a mintákat illeti, ízlés kérdése. A gyerekszoba ágyneműjét az évszak és a szobahőmérséklet szerint választhatja ki. Az anyák a 100% pamutot részesítik előnyben sima vászonban, vidám színekben és mintával. A gyerekszoba érdekes eleme egy izgalmas gyermek ágynemű, eredeti 3D nyomtatással.