Segítsünk együtt Morvaországnak

Segíts velünk Morvaországnak

A morvaországi terület déli részét viharok sújtották csütörtökről péntekre virradó éjszaka, és több helyen erősen megrongálta vagy teljesen lakhatatlanná tette a házakat a tornádó. A legsúlyosabban Břeclav és Hodonín régió károsult, ahol milliárdos károkat okozott és sajnos életeket is követelt. A tornádó házakat és autókat tett tönkre. A legrosszabbul Hrušky, Moravská Nová Ves, Lužice, Týnec, Mikulčice és Hodonín járt.

Az Elérhető Otthon egész csapata olyan családoknak szeretne segíteni, akikkel kapcsolatban vagyunk a segítőcsoportok által. A kosárban Ön 50- 1 000 Ft összeggel járulhat hozzá. A hónap végén a teljes összeget egyenlően osztjuk el az érintett családok között. Ha közvetlenül szeretne segíteni a családoknak, minden történet mellé megadtuk a bankszámlájukat is. Bármilyen összegnek örülni fognak.

A családok, amelyeknek segíteni akarunk, és a történetük

Josef és Jiřina Julínek, Hrušky községből

Julinkovi bourani

Pepa rokkantnyugdíjas, Jiřinka pedig fizikai munkát végez. Egész életükben a házukat építették, és amint teljesen elkészültek, elvesztették. Sajnos a ház nem volt biztosítva. Michal fiukkal együtt laktak a házban. Számukra ez egy családi tragédia.

Jiřina Julínková: 196606492/0300

A Čulen házaspár

culenovi

Moravská Nová Vesben élnek. A tornádó mindent elvett tőlük. Sajnos ez egy teljes családi tragédia. Családjuk három háza sérült meg - a szülőké, a fiútestvéré és nővéréjé. A Čulen család szinte mindent elvesztett néhány perc alatt. Az egész tetőjük elrepült, a ház falai összeomlanak, néhányat le kell bontani. Az üvegablakok kitörtek és a bútorok is használhatatlanok. A kertben nincs terasz, betonkerítés és a fiú bútorműhelye is a földdel lett egyenlő. A kár a gyereket is érintette. A fiú házának nincs tetője a mennyezeten folyik be a víz, nem maradt semmi a kerítésből vagy a teraszból. A lány házának sem maradt tetője, repedezett a mennyezet, az üvegablakok kitörtek és a kerítés is megsemmisült. Mindenki már a lelki és fizikai ereje küszöbén áll. Néhány perc alatt elvesztették mindazt, amit egész életükben felépítettek. Ráadásul a szülőknek nincs biztosítása.

Lányuk: Lenka Kršňáková 178948018/0300

Jiří Neliba

Dum Neliba

Jiří úr autószerelő, aki beteljesítette álmát. Befejezte a házát, és nemrég rendezték be. Sajnos a házbiztosítást nem sikerült még megkötnie. A helyzetet tovább rontja, hogy a megtakarított pénzből autót vásárolt családjának, viszont balesetbiztosítással nem rendelkezett. Elvesztette mind a házat, mind az autót, a bútorokat, a ruhákat, szinte mindent. Ha a tornádó valamivel később jön, sokkal nagyobb tragédia is történhetett volna, hiszen a fiuk a felső emeleten aludt.

Jiří Neliba 107-1403400257/0100

Miroslav Poláček

Poláček

Miroslav úr 43 éves és két gyermeke van. Az első házasságából egy 7 éves lány és a második partnerével egy 1,5 hónapos lány, akinek enyhébb Downa-szindrómája van. A foglalkozását tekintve hajós egy tartályhajón, így 3 hétig van csak otthon van, majd 3 hétig nem látja a családját. A feleség egyedül van a gyerekkel. A tornádó nagy károkat okozott a teljes házban.

Miroslav Poláček, 163853059/0300