Csodálatos szobanövények a hálószobába

Návrh bez názvu (2)Valószínűleg mindenkinek van szobanövénye otthon, akár csak néhány kaktusz, akár egy egész botanikus kert. De a hálószobában szereplő növényekkel ez másképp van, sokan ugyanis úgy gondolják, hogy a növények a hálószobába nem valók. A megfelelően kiválasztott szobanövények csodákat tehetnek a hálószobával! Javítják az alvást, természetes légtisztítók, és pozitív hatással vannak a pszichénkre. Megmutatjuk, hogyan lehet teljes mértékben kihasználni a növények képességeit és mely növények a legmegfelelőbbek!

A lélek megnyugtatására és a pozitív légkör kialakítására

A növények általában varázslatosan befolyásolják a hangulatunkat, a jólét és a béke érzését keltik. A friss zöld szín kellemesen kiegészít bármilyen belső teret, és ha ugyanabban az árnyalatban választ ágyneműt vagy apró díszítést, akkor biztosan nem fog mellé!


Milyen növényeket kell elkerülni a hálószobában?

A babonák szerint a tüskés kaktuszok és a hegyes levelekkel ellátott növények felelősek a rossz alvásért, ám a gyakorlatban nagyobb károkat okoznak a gazdagon virágzó növények, amelyek erős illata fejfájást vagy akár álmatlan éjszakát okozhatnak. További alkalmatlan társak azok a növények, amelyek bőségesen pollent termelnek, amely irritálja az allergiában szenvedőket és szükségtelenül vonzza a rovarokat. Kerüljük a mesterséges és szárított növényeket is, amelyek a hálószobában meglehetősen károsak. Vonzzák a porrészecskéket, és folyamatosan a levegőbe kerülnek, miközben alszunk.

pots-716579_960_720Kellemes kikapcsolódást és megkönnyebbülést jelent az allergiások számára

Az eukaliptusz és a levendula a legmegfelelőbb a kellemes kikapcsolódáshoz, a pihenéshez vagy az álmatlanság kiküszöböléséhez. Aromás olajokat bocsátanak ki a levegőbe, amelyek pozitív hatással vannak a pszichére, ellazítják a légutakat és antibakteriális hatásuk is van. Ezenkívül a levendula a fejfájás, míg az eukaliptusz a felső légúti betegségek kezelésében segít.
Az allergiások minden bizonnyal megkedvelik a vitorlavirágot, amely nem csak gyönyörűnek tűnik, de ugyanakkor tökéletesen megtisztítja a levegőt, felfogja a méreganyagokat és párásítja a levegőt. A borostyán ugyanilyen képességekkel rendelkezik, allergiás tünetek esetében is segít, megnyugtatja az orr nyálkahártyáját és csökkenti a duzzanatát.

bett-eukalyptus-gemutlich-1405763Természetes légtisztítók mint betegségmegelőzés

Az olyan növények, mint a csokrosinda vagy az anyósnyelv, képesek megtisztítani a levegőt a káros anyagoktól, különösen a veszélyes formaldehidtől, amelyet gyakran szabadul fel rossz minőségű bútorokból, főleg ragasztott és laminált lapokból. Ezért azt javasoljuk, hogy kiváló minőségű tömörfából készült ágyat válasszon, amely ragasztó nélkül készült. Az anyósnyelv egyedülálló abban is, hogy a többi szobanövénytől eltérően éjjel oxigént termel, ami elősegíti az egészséges alvást. Ez a szobanövény, amelyről legtöbbeknek az iskolai folyosó jut eszébe, a modern belső térben ünnepli visszatérését!

Az aloe vera és a pálmafa a légtisztítás vezetői között helyezkedik el, és ezeknek nem szabad hiányozniuk egyetlen háztartásban sem. Ez kétszer igaz a hálószobára! Mindkét növény szó szerint oxigéngyár, segít megelőzni a fejfájást, az idegrendszeri rendellenességeket és javítja a koncentrációt. Ezen felül az aloe vera elképesztő képességgel rendelkezik a levegőben lévő szennyező anyagok felismerésében, amelyet a levelek sötét foltjai jeleznek. Gyógyító hatásairól is ismert, a húsos rész könnyen használható a napégésre, vagy a kisebb sebekre.

plant_houseplants_indoor_house_decor_decoration_decorative_pot-722540.jpg!dSzobanövények sötét hálószobákba

 pexels-photo-906136Kevés fény van a hálószobában? Van pár tippünk az Ön számára, hogy mely növényt vásárolja meg, hogy jól szolgáljanak. Élvezheti a növények szépségét, amelyek egyébként otthon kudarcot vallnak. Például a Zamioculcas és a monster nem kedveli a közvetlen fényt, ezért jobb, ha azokat részleges árnyékban helyezi el. A jutalom olyan gyönyörű zöld növény, amely első látásra elvarázsolja. Ezenkívül a megfelelő gondozás mellett a Monstera valóban tiszteletre méltó méretekké nőhet.

A teljesen sötét sarkakba a páfrányok közül választhat. A kezdők számára ideális egy egyszerű páfrány, a tapasztalt termelők beleszeretnek a Nephrolepis gazdag leveleibe. Mindkét páfrány gyönyörűen néz ki, és azokat függő virágcserépbe helyezheti. 

 

 

HÁLÓSZOBAI NÖVÉNYEK EGY KICSIT MÁSKÉPPEN

Ha a növények gondozása nem az erőssége, vagy egyszerűen nincs helye számukra, akkor könnyedén becsempészhet egy darab természetet a hálószobába növényi motívumok és anyagok formájában! A merészebb személyek használhatják a falon a zöld egyik árnyalatát, az eredmény biztosan kellemesen meglepi majd. Csodálhatja a növények szépségét színes festményekben, játékos dekorációkban, vagy élvezheti magát  a természetet a pamut ágyneműhuzat, formájában, ideálisan nyugtató zöld színben. Webhelyünkön könnyedén kereshet egy lepedőt vagy egy modern ágyneműt.



Milyen szobanövényeket kedvel? Mutassa meg kedvenc darabjait nekünk! Tudassa velünk, ha annyira szereti a szobanövényeket a hálószobában, mint mi!