A pamut szájmaszk tisztítása. Van néhány tippünk az Ön számára.

Hogyan kell helyesen tisztítani a pamut szájmaszkot?

A száj- és orr eltakarása nélkül tilos zárt helyiségbe menni. Az egyik lehetőség a szájmaszk használata. Mindannyian tudjuk, hogy hatalmas hiányuk nem okozott pánikot. Ellenkezőleg. A közös összetartás és segíteni akarás ismét megmutatkozott. Háziasszonyok több százai varrtak otthon pamut szájmaszkokat, amelyek a segítségünkre lehetnek a nehéz időkben. Ismét látható volt, hogy mekkora szeretettel próbálunk segíteni egymáson.

A szájmaszknak van értelme, még ha otthon készült is

A tanulmányok azt mutatják, hogy még a 100% pamutból készült szájmaszknak is van értelme. Az így varrott szájmaszk képzeletbeli gátként funkcionál az ember, a légutai és maga a külső környezet között. Ha a fertőzés már a levegőben van, akkor a szájmaszk valószínűleg nem tartja fel a vírusokat. Ennek ellenére a szájmaszk fontosságát nem lehet tagadni. Megszüntetheti a lehetséges fertőző cseppek levegőbe jutását. A cseppek légzés, beszélgetés és természetesen köhögés vagy tüsszentés közben jönnek létre. Tehát a szájmaszk mindenkit megvéd. Ennyire egyszerű. Szemüveg használata is javasolt a hatékonyság növelése érdekében.

Hogyan tudjuk a szájmaszkot fertőtleníteni?

A szájmaszk jó működése a megfelelő fertőtlenítéstől függ. A házi készítésű szájmaszkokat 100% pamutból varrják. Egyedüli lehetőség a kifőzése, azaz a fertőtlenítés lehetősége.

Hogyan kell csinálni?

  • Tegye a szájmaszkokat egy fazék vízbe
  • Hagyja forrni (minimum 5 perc, ideális esetben 10 perc)
  • Hagyja a szájmaszkokat kihűlni az edényben
  • Csavarja ki és ideális esetben hagyja magától megszáradni
  • Vasalja meg a még nedves szájmaszkokat mindkét oldalon, ideális esetben gőzölős vasalóval a legmagasabb hőmérsékleten
  • Tegye egy tiszta zacskóba (cipzárral) vagy egy levehető fedéllel ellátott műanyag dobozba

Ha inkább a mosógépben szeretné kimosni, akkor a szájmaszkokat külön mossa 90 °C-on. A szárítóban történő szárítás előnyös, ezután elegendő maximális hőmérsékleten vasalni.

Ezt az eljárást minden használat után meg kell ismételnünk. Ne feledje, hogy a pamut szájmaszkot 3-4 órán keresztül viselheti. Ha több ember között mozog, óránként cserélje le a szájmaszkot. Ezért legyen több maszk Önnél, amelyet lecserélhet. Tegye a használt szájmaszkokat egy másik tasakba, majd forralja ki otthon. Minden használat előtt és után alaposan mosson és fertőtlenítsen kezet. Hogy hogyan készíthet fertőtlenítőt otthon, egy másik cikkünkben mutatjuk be.

Az anyagok hatékonysága a vírusok felfogásában

Homemade Mask Virus Effectiveness

Forrás: https://smartairfilters.com/

Video útmutató a szájmaszkok tisztításához:

Forrás: Youtube.com

Forrás: Youtube.com