Hogyan kell biztonságosan ugrani a trambulinon

 

A trambulinozás a gyermekek és felnőttek egyik kedvenc szabadidős tevékenysége, különösen nyáron. A piacon rengeteg kerti trambulin kapható, különböző méretű, színű és minőségű. Tudod, hogyan kell helyesen ugrálni, hogy ne okozz csúnya bokaficamot vagy akár törést? Íme néhány szabály a szabadtéri trambulin biztonságos használatához

trampolina1

Egészség és trambulin

A trambulinon ugrálás, mint más sportok, egészséges. A kis és nagy trambulinokon való ugrálás javítja a mozgáskoordinációt, erősíti a testet, és javítja az általános állóképességet és fittséget. A rendszeres ugrálás erősíti a szív és a mély izmokat a testben, az úgynevezett magot vagy testközpontot. Ráadásul a mozgás oldja a stresszt, és legalább egy időre megszabadít minket minden gondtól.

Az ugrálás viszont nem ajánlott 3 év alatti gyermekek számára. Ugrás közben minden végtag, a fej és a gerinc érintett. Az idegsebészek egyetértenek abban, hogy a trambulin kisgyermekeknél károsíthatja az idegeket vagy az ereket. A nyári hónapokban gyakori sérülések fordulnak elő a trambulinokon. A leggyakoribbak a törések, ficamok, kiesett fogak és egyéb sérülések. A sérülések valamivel gyakrabban fordulnak elő azoknál az egyéneknél, akik nem sportolnak az év során, és akiknek a teste nem eléggé erősített.

Ez az oka annak, hogy meg kell őrizni gyermekei biztonságát a trambulinon való ugrálás közben. Ne hagyd őket felügyelet nélkül, és ne feledkezz meg a biztonságos viselkedés alapvető szabályairól.

trampolina2

11 szabály a biztonságos trambulinozáshoz

  1. Népesség száma - Kövesse a gyártó által ajánlott maximális létszámot. Ideális esetben 1 trambulin = 1 személy.
  2. Súly - Tartsa be a maximális terhelhetőséget. A trambulinon lévő gyermekcsoportnak kiegyensúlyozottnak kell lennie a súly és az életkor szempontjából.
  3. Bemenetel - Csak a kijelölt nyíláson keresztül mássz be a trambulinra. Kérjük, tartsa tisztán a belépési pontokat, hogy a gyerekek ne ugorjanak az Ön távollétében.
  4. Védőháló- A védőhálót mindig be kell szerelni, és annak az ugrás során sértetlenül kell rajta lennie. A gyerekek nem mászhatnak fel a biztonsági hálóra.
  5. Helyszín - Helyezze a trambulin szilárd felületre, ajánlott legalább 1 m helyet hagyni a trambulin körül. 
  6. Élelmiszer - A trambulinon nem megengedett olyan étel, ital vagy egyéb finomság, amelyet a gyermek belélegezhet.
  7. Ruházat - Válasszon valami kényelmes és kényelmes ruhát, a csúszásmentes zokni is megfelelő. A lányoknak lófarokba kell kötniük vagy más módon össze kell kötniük a hosszú hajukat. Tartsa távol az ékszereket.
  8. Késleltetés- Ne feledje, hogy a nedves trambulin nagyon csúszik és erős szélben felborulhat.
  9. Felület - A trambulin közepén ideális ugrálni, nem a szélén.
  10. Check - A kisebb gyermekek folyamatos felügyelet alatt legyenek.
  11. Kövesse a gyártó ajánlásait.

trampolina3

Hogyan kell ápolni a kültéri trambulinokat

Hogy a trambulinod olyan sokáig bírja, mint új korában, és még mindig biztonságosan ugrálhatsz rajta, meg kell adnod neki a szükséges törődést. Fontos a hely megválasztása, ideális esetben részleges árnyékban. A trambulinok nem szeretik a közvetlen napfényt, a UV sugárzás károsítja az anyagot és magát a szerkezetet és a védőhálót.

Minden évben, lehetőleg a szezon kezdete előtt, ellenőrizze az összes alkatrész szilárdságát és esetleges sérüléseit. Kenje be a rugókat, az ízületeket és a szerkezetet vazelinnel. A szezon végén kezelje az acél alkatrészeket védőolajjal, hogy megakadályozza a rozsdásodást és megvédje őket a hidegtől. Télire javasoljuk, hogy szerelje szét a trambulinját és tárolja. Mielőtt ezt megteszi, hagyja, hogy megfelelően megszáradjon, és távolítsa el a port és egyéb apró törmeléket.

A Védőháló rendszeres ellenőrzést igényel. Ellenőrizze a szezon során. Egy kis szakadás a hálóban felgyújtással javítható. Ha a háló elszakadt, cserélje ki egy újjal. Az egészség és a biztonság mindig az első.